Έθνος μπουζούκι.. Do you Know what i mean?

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ηλεκτρονικά, πανάθεμά τα, είπαμε πως έχουν απλοποιήσει και έχουν συνάμα δυσκολέψει κατά πολύ την ζωή μας. Ενώ λοιπόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του τραγέλαφου της ελληνικής πραγματικότητας και αναρωτιόμαστε, η απαντήσεις είναι μπροστά μας και μπορούμε με εύκολο τρόπο να τις αντλήσουμε, να λύσουμε όλες μας τις απορίες.

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια βόλτα στο instagram την Κυριακή το πρωί. Ένα έθνος μπουζούκι. Ένα έθνος που τελειώνει την ιατρική και δεν έχει μάθει ακόμη να γράφει το όνομά του. Από μικρή ηλικία. Ένα έθνος παπαγαλία που ενδιαφέρεται μόνο για τους ξεπατηκωμένους καλούς βαθμούς, τα υπέρτατα φοιτητικά ιδρύματα, για τα καλά τραπέζια στα ξεφτιλάδικα, για τα σούπερ κινητά που τραβάνε καλά βίντεο την ώρα που όλοι είναι τύφλα στο μεθύσι, τα έξοχα ρούχα σε προσφορά την “μαύρη Παρασκεύη”, για τις μάσες και τα σοκολατένια αυγά, για την περατζάδα και την καλοπέραση.

Το πέρασμα του δυτικού πρότυπου από εδώ άφησε μια χώρα ξεπουλημένη, κι έναν λαό παντελώς βλαμένο. Ακατάλληλο. Το πείραμα της Ελλάδας απέτυχε και πλεόν οδηγούμαστε στον φαύλο κύκλο, εδώ και τουλάχιστον μια οκταετία, της εσωστρέφειας. Αυτή λοιπόν η εσωστρέφεια είναι που γεννάει την κρίση αξιών, τους ναζί, τις ακραίες και μαλακισμένες αντιλήψεις. Αυτή η εσωστρέφεια άνευ προηγουμένου μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σβήσιμο.

Στο σβήσιμο δίπλα από κάθετι αξιόλογο.

Leave a Comment