Από το φιλικό προετοιμασίας του Πέλοπα Κιάτου με τον ΑΟ Λουτράκι..

Την Κυριακή παρακολούθησα το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Πέλοπα και τον ΑΟ Λουτράκι στο Κιάτο. Όπως είναι φυσικό κι επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής προετοιμασίας των ομάδων, τέτοια παιχνίδια δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. Μπορώ όμως να καταγράψω την αισιοδοξία μου πως και οι δύο Κορινθιακές ομάδες που παρακολούθησα έχουν βάλει πλώρη για να φτιάξουν κάτι καλό. Η φετινή Γ’ Εθνική όπως έχουμε σημειώσει θα είναι μια δύσκολη κατηγορία, με την παραμονή να απαιτεί κόπο και διάρκεια.

Διαφορετικές ομάδες ο Πέλοπας με τον ΑΟΛ. Οι “Πελοπίδες” στηρίζονται στην περσινή φιλοσοφία, θα είναι μια σκληρή ομάδα και πάλι. Διαθέτει δυνατά κορμιά και έχω την αίσθηση πως θα είναι από τις πιο δυνατές σωματικά ομάδες στην κατηγορία. Στο πρώτο φιλικό έδειξε σημάδια κόπωσης όπως είναι φυσικό, με τον Νίκο Γάλα να μην βρίσκεται ακόμη στη σύνθεσή του, όμως η βασική φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο κόουτς Τάσος Πέρρας, φαίνεται να βρίσκει έδαφος και όσο περνάει ο καιρός θα λαμβάνει όλο και πιο βελτιωμένες εκδοχές.

Στον ΑΟ Λουτράκι έχει μεγάλο ενδιαφέρον το φετινό εγχείρημα. Νεολαία και σπιρτάδα. Για την ακρίβεια μάλλον πρόκειται για την πιο νέα ομάδα που θα αγωνιστεί στην κατηγορία. Μπορεί να μην υπάρχει εδώ η δύναμη που σημειώσαμε για τον Πέλοπα, όμως υπάρχει απίστευτη ταχύτητα και διάθεση. Όσο θα περνάει ο καιρός και το προπονητικό δίδυμο θα καταφέρνει να περνάει την φιλοσοφία του στο σύνολο των “Οράνιε”, τόσο καλύτερο ποδόσφαιρο θα παρουσιάζουν οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές του.

Δεν έχω δει ακόμη το Ζευγολατιό σε αυτά τα πρώτα φιλικά που δίνουν οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν φέτος στην Εθνική κατηγορία, όμως το ξαναγράφω πως έχω πολύ καλό προαίσθημα και δεν το γράφω για να γίνω αρεστός. Το πιστεύω. Το σημαντικό και για τους 3 είναι η αρχή του πρωταθλήματος. Αν καταφέρουν να βρεθούν σε καλή φόρμα στην αρχή της σεζόν και να πάρουν πολύτιμους βαθμούς, το έργο τους θα είναι λιγότερο αγχωτικό στη συνέχεια. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει η λέξη άγχος στον αθλητισμό άλλωστε.

Καλή συνέχεια στην προετοιμασία σε όλα τα παιδιά και θα τα ξαναπούμε σύντομα..

 

Γράφει  ο Στάθης Ντάγκας

Leave a Comment