Α’ Κορινθίας ποδόσφαιρο: Οι ομάδες της πρωτεύουσας κλέβουν την παράσταση..

Η 4η αγωνιστική ημέρα ολοκληρώθηκε για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κορινθίας και κάποια πρώτα συμπεράσματα, για το που πηγαίνει το πράγμα την φετινή σεζόν, έχουν ήδη διαφανεί. Δεν έχει πολλές ομοιότητες η περσινή κούρσα πρωταθλήματος με αυτή που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Αυτό γιατί οι ομάδες της πρωτεύουσας του νομού, έχουν πάρει το “όπλο” τους και δείχνουν πως θα πρωταγωνιστήσουν. Το πράττουν ήδη δηλαδή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Βλέπουμε πως η Κόρινθος 2006 παρουσιάζεται υπερηχητική σε αυτά τα πρώτα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έχει σημειώσει πολλά τέρματα και δεν έχει επιτρέψει σε κανέναν αντίπαλο μέχρι στιγμής να την αμφισβητήσει. Η ομάδα του Σταύρου Μπινιάρη εμφανίζει μια διαφορά δυναμικότητας που δεν καλύπτεται και έτσι βλέπουμε εντυπωσιακές νίκες με μεγάλα σκορ στα παιχνίδια της.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος παρουσιάζεται εξίζου δυνατός. Μπορεί η “Μπάρτσα” να μην έπεισε με τις πρώτες τις εμφανίσεις, δείχνει όμως τις τελευταίες δύο αγωνιστικές πως δεν έχει διάθεση για τα περσινά λάθη και στραβοπατήματα. Έχει βγάλει χαρακτήρα και κυρίως μέσα στον Συνοικισμό, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αντέδρασε. Είναι δεδομένο πως μπορεί καλύτερα και ίσως ο χρόνος να είναι εκείνος που θα μας δείξει που μπορεί να φθάσει η ομάδα του Ισθμού την φετινή περίοδο.

Πέρα από τα δύο φαβορί που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον ως προς την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ιδιαίτερα δυνατός παρουσιάζεται για ακόμη μια αγωνιστική περίοδο ο Άγιος Γεώργιος. Να μου επιτρέψετε να σημειώσω πως δεν αποτελεί έκπληξη κάτι τέτοιο. Από το καλοκαίρι άλλωστε είχαμε σημειώσει από την στήλη μας, πως πρόκειται για έναν σύλλογο που πραγματοποίησε τεράστια βήματα μέσα σε λίγες χρονιές. Ήταν σίγουρο λοιπόν που δεν υπήρχε το άγχος του νεοφώτιστου για την ομάδα του Χόντια, που με την ίδια συνταγή όλα αυτά τα χρόνια, έχει εξελιχθεί ο ίδιος αλλά και ο σύλλογος σε ένα από τα πιο hot ονόματα του κορινθιακού ποδοσφαίρου. Νομίζω πως μερικές φορές απαιτείται να αναγνωρίζουμε την καλή δουλειά.

Από εκεί και ύστερα είναι δεδομένο ότι με το άγχος που θα έχουν φέτος όλοι οι μονομάχοι, και με το φόβο του ότι μπορεί να χρειαστεί να υποβιβαστούν ως και 5 ομάδες από την Α’ κατηγορία (ας ελπίσουμε όχι, γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν και οι σύλλογοί μας από τον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής), γίνεται άμμεσα αντιληπτό ότι θα παρακολουθήσουμε μεγάλες μάχες.  Μέχρι στιγμής πάντως το καρπούζι δείχνει μοιρασμένο σχετικά, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν κάνει μέτριο ξεκίνημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τίποτα να μην μοιάζει δεδομένο. Για κανέναν.

 

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας

Στην φωτογραφία η ομάδα του ΠΑΣ Αγίου Γεωργίου Κορίνθου.