Για την χρονιά που έρχεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κορινθίας..

Είναι αρκετές οι μεταγραφικές κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι σύλλογοι από την Κορινθία σε όλες τις κατηγορίες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μας. Επειδή για κάποιο καιρό με το τέλος του μουντιάλ αναβαθμίζαμε τις τεχνικές λειτουργίες του σαιτ, χάσαμε μερικές από αυτές και δεν αναφερθήκαμε όσο θα θέλαμε ίσως. Πέρα από το ειδησεογραφικό κομμάτι όμως και την ροη του, μεγαλύτερη σημασία για το ποδόσφαιρο έχει το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Την περασμένη χρονιά δεν παρακολουθήσαμε στα γήπεδα του Νομού όμορφα πράγματα. Για να ακριβολογούμε κιόλας δεν μάθαμε όμορφα πράγματα. Μια ανακατοσούρα, μια αμφισβήτηση ένας κακός χαμός. Ουδεμία σχέση με ποδόσφαιρο και αθλητισμό δηλαδή. Όλη αυτή η κατάσταση όπως γίνεται κατανοητό δεν κερδίζει φιλάθλους. Μάλλον τους διώχνει. Και μάλλον μας έδιωξε γιατί το revista πρώτα από όλα είναι φίλαθλος και ύστερα οτιδήποτε άλλο.

Στην Κορινθία υπάρχουν σύλλογοι που κάνουν εξαιρετική προσπάθεια εδώ και μερικά χρόνια. Άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει ιστορία και άλλοι που την έχουν συνεχίσει. Πάντως υπάρχουν σε κάθε γωνιά του νομού φωτεινά διαμάντια. Και μόνο για αυτούς είναι άδικο να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο.

Μακάρι τη νέα σεζόν που έρχεται όλα να τρέξουν προς το καλύτερο. Η πολιτική να απουσιάσει από τα γήπεδα, αν και δεν είμαστε τόσο σίγουροι γι’αυτό καθώς πλησιάζουν τοπικές εκλογές αλλά και βουλευτικές. Μακάρι να ασχοληθούμε μόνο με το παιχνίδι και όχι με την διαιτησία, μακάρι να εκλείψει κάθε είδος ρεβανσισμού και προστριβής, μακάρι να απολαύσουμε νέα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπούν για τους συλλόγους των πόλεων και των χωριών τους. Να παίξουν.

Όσο περισσότερο γίνεται θα είμαστε δίπλα. Έχουμε άλλωστε δείξει τον δρόμο για το τι σημαίνει ποδοσφαιρικό ρεπορταζ τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το γεγονός, μέσα στο χορτάρι, δίπλα απ’τις ανάσες των πρωταγωνιστών. Έχουμε δείξει τον δρόμο και φθάσαμε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο να ακούγεται και να διαβάζεται από όλες τις περιοχές τις Ελλάδας πριν κάποιο καιρό. Όσο μπορούμε λοιπόν θα είμαστε δίπλα αφιλοκερδώς όπως πάντα. Δεν θα είναι όπως τότε καθώς η ζωή είναι δύσκολη και πρέπει να την ζήσουμε, αλλά θα το παλέψουμε.

Όσοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον αθλητισμό ας αποφασίσουν να μείνουν μακριά.

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας 

Leave a Comment