Επτά επικίνδυνα αντικείμενα που πρέπει να βγάλετε από την κρεβατοκάμαρά σας

Πολλά από τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας κρύβουν κινδύνους που δεν μπορούμε να τους φανταστούμε. Μερικά από αυτά συνδέονται μάλιστα με την εμφάνιση καρκίνου και δυστυχώς τα έχουμε μέσα στο υπνοδωμάτιό μας. Να μερικά:
1. Βαμβακερές μαξιλαροθήκες και σεντόνια
Το συμβατικό βαμβάκι είναι μια  καλλιέργεια για την οποία χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα ανάμεσα στα οποία είναι και το Roundup της Monsanto με το δραστικό συστατικό, glyphosate.
Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις  αντί για το συμβατικό βαμβάκι όπως το μπαμπού και το οργανικό βαμβάκι.
2. Ψεύτικα δερμάτινα έπιπλα
Τα ψεύτικα δέρματα που προέρχονται από PVC  και άλλες χημικές ουσίες περιέχουν συχνά τοξικά συστατικά που συνδέονται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων υγείας.
3. Χρώματα
Όσο κι αν μας αρέσει  η μυρωδιά ενός φρεσκοβαμμένου σπιτιού, το χρώμα είναι  μια από τις πιο κοινές πηγές οργανικών πτητικών ενώσεων, που είναι πιθανώς  καρκινογόνες.
4. Ηλεκτρονικές συσκευές.
Κοιμάστε με το κινητό  δίπλα στο κρεβάτι;  Τηλεοράσεις, άλλες συσκευές με WiFi, διακόπτες dimmer, όλα αυτά και το κινητό, αυξάνουν  την έκθεσή σας στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που  έχει θεωρηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος.
5. Στρώματα
Τα συμβατικά στρώματα  συνδέονται με μια σειρά θεμάτων υγείας όπως διαταραχή ορμονών και αρνητικές επιδράσεις στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
6. Λούτρινα ζωάκια
Δυστυχώς, τα αγαπημένα ζωάκια των παιδιών, εκτίθενται  σε τοξικές χημικές ουσίες.
7. “Χαλαρωτικά” σπρέι δωματίου
Συνήθως είναι φτιαγμένα με συνθετικό άρωμα, βασισμένο σε κοκτέιλ τοξικών χημικών ουσιών.
enallaktikos.gr  με πληροφορίες από collective-evolution.com

Leave a Comment