Η εικόνα από ότι άφησε πίσω του ο “Ζορμπάς” στην Κορινθία..

Μεγάλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κορινθία. Από άκρη σε άκρη ο Νομός δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού, η βροχή δεν σταματούσε και συνέχιζε με μεγαλύτερη ένταση μέχρι αργά τη νύχτα και η ανησυχία όλων μας ήταν έντονη. Η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία, ο στρατός και οι αρμόδιες αρχές Δήμων και Περιφέρειας Πελοποννήσου, χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις, ενώ με το πρώτο φως της σημερινής ημέρας, η εικόνα από ότι άφησε πίσω του ο “Ζορμπάς” ήταν ενδεικτική. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των περιοχών αυτών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στις περιοχές του Ξυλοκάστρου, Κιάτου, Βέλου, με τον όγκο του νερού να είναι μεγάλος και να μετατρέπει τους δρόμους σε λίμνες ενώ είχαμε και υπερχείλιση ποταμών. Στο facebook έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από πλημμυρισμένα καταστήματα, αυλές και υπόγεια. Το μόνο θετικό στην υπόθεση πως πια ήμασταν όλοι υποψιασμένοι, και μέσω διαρκής ενημέρωσης από το διαδίκτυο αποφεύχθηκαν δυσάρεστες καταστάσεις με συνανθρώπους μας.

Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να είναι κριτική και να δούμε τι ακριβώς συνέτεινε ώστε τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αφήσουν αυτή την εικόνα, αφού πρώτα διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών. Η φύση δεν σταματά τις διαδικασίες της, χειμώνας έρχεται και οφείλουμε πρώτα εμείς οι πολίτες μαζί με τους μηχανισμούς να είμαστε προετοιμασμένοι.

*Η φωτογραφία είναι από το γήπεδο του Ολυμπιακού Άσσου, στον κάτω Άσσο Κορινθίας, όπως ανέβηκε πριν λίγη ώρα στην επίσημη σελίδα του συλλόγου.

Leave a Comment