Οι εκλογές τελείωσαν, να δούμε κάποια πράγματα;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πέρασαν και η σκόνη κάθισε πάλι στο έδαφος. Η εβδομάδα που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ησυχία και τίποτα δεν θυμίζει τις αμέσως προηγούμενες που χαλούσε ο κόσμος. Δηλώσεις στο facebook, αιτήματα φιλίας κατά ριπάς, σελίδες, τσακωμοί, φωτογραφίες επίσημες και τα λοιπά.

Θέλω λοιπόν τώρα που ηρεμήσαμε και τα πράγματα είναι δεδομένα, είτε έχουμε νέους δημάρχους στην Κορινθία είτε τους ίδιους, να θυμίσω τα περσινά προβλήματα που προέκυψαν με τις πρώτες βροχές που έπεσαν στα τέλη του καλοκαιριού. Τα περσινά τεράστια προβλήματα για να ακριβολογώ. Επειδή πριν τις εκλογές παρατηρήθηκε ένας πυρετός εργασιών της τελευταίας στιγμής, προτρέπω τους άρχοντες να επαγρυπνούν και να στοχεύσουν στα έργα που θα βοηθήσουν να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο με την πρώτη βροχή που θα έρθει φέτος. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο λαός.

Επίσης, τόσα χρήματα δόθηκαν για να στηθούν να μεγαλοπρεπέστατα σκηνικά των προεκλογικών ομιλιών, τα γραφεία των παρατάξεων και τα υπόλοιπα εκλογικά. Θα μπορούσε άραγε να γίνει κάτι αντίστοιχο με μια καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών κάθε περιοχής περί της σωστής ανακύκλωσης. Τι εννοώ; Σας παραθέτω ένα σύνδεσμο επ’αυτού: “Τα λάθη που κάνουμε με την ανακύκλωση στην Ελλάδα”

Αλλάζεις την καθημερίνοτητα των πολιτών όταν πραγματικά κάνεις ένα πράγμα την ημέρα το οποίο δεν έκανες μέχρι χθες. Ονομάζεται τεχνική του 1% και μπορεί να εφαρμοστεί από όλους μας στην καθημερινότητα. Για να σας δώ.

Καλή επιτυχία!

*H φωτογραφία είναι φίλης του περιοδικού από διαδίκτυο.

Leave a Comment