Ο Γιάννης Μπούζας (1ος σκόρερ Β’ Κορινθίας) στο revista.gr @ Συνέντευξη

Η χρονιά που τελείωσε στην Β’ κατηγορία Κορινθίας ήταν και πάλι εντυπωσιακή και δύσκολη έτσι όπως εξελίχθηκε, καθώς η άνοδος κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπως και η παραμονή σε αυτήν. Εκτός του Αγίου Γεωργίου που καθάρισε το πρωτάθλημα σχετικά νωρίς, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου και η Δάφνη Εξαμιλίων χρειάστηκε να περιμένουν με τις τελευταίες αγωνιστικές για να την εξασφαλίσουν. Η Δάφνη επέστρεψε έτσι ύστερα από έναν χρόνο στην Α’ κατηγορία της επόμενης σεζόν. Πρόκειται σίγουρα για μια ιδιαίτερη επιτυχία για τον σύλλογο των Εξαμιλίων, που φαίνεται πως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα έπειτα από τον περσινό υποβιβασμό, για να επιστρέψει και πάλι τόσο σύντομα. Η Δάφνη έχει επίσης τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον νεαρό Γιάννη Μπούζα που με τα 25 τέρματα που σημείωσε, βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι της. Ένα παιδί 21 ετών, που πέρα από την παρουσία του πριν κάποια χρόνια στις ακαδημίες της Κορίνθου ’06, δεν έχει φορέσει άλλη φανέλα πέρα από εκείνης της Δάφνης. Συμβαίνει μάλιστα να είναι αθλητής που έχει κατά το παρελθόν αγωνισθεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, ένα πολυεργαλείο για τους προπονητές του και σίγουρα ένας εξαίρετος χαρακτήρας όπως κατανοήσαμε από την κουβέντα μας.

Όπως καταλάβατε, το revista.gr μίλησε με τον νεαρό πρώτο σκόρερ της Β’ Κορινθίας και του έθεσε μερικές ερωτήσεις για την χρονιά που μόλις τελείωσε. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε πάντα υγεία και επιτυχίες. Πάμε να δούμε τι είπαμε λοιπόν.

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας 

____________

© revista.gr – Ιούνιος 2017

 

 

  • Μια σεζόν με μεγάλο ανταγωνισμό τελείωσε για την ομάδα σου, ποια είναι τα συναισθήματα που έχεις γι’αυτήν έτσι όπως εξελίχθηκε;

Είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος για την άνοδο της ομάδας μας. Δύσκολη σεζόν που στο τέλος μας έφερε πραγματοποιημένους τους στόχους που από την αρχή είχαμε θέσει. Είναι λογικό να είμαι χαρούμενος γι’αυτό, για τους συναθλητές μου, τους προπονητές και τον σύλλογο.

 

  • Βγήκες πρώτος σκόρερ στην Β’ Κορινθίας με 25 γκολ. Είσαι μόλις 21 ετών και ένας από τους νεότερους που το καταφέρνει αυτό. Ήταν εύκολο;

Η αλήθεια είναι πως σε δεν το περίμενα καθόλου να συμβεί. Εξελίχθηκε η χρονιά και στο τέλος απλά είδα ότι είχα σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στην κατηγορία. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς όλα είναι ομαδική δουλειά, από μόνος μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν και ήρθε συνάμα μια προσωπική επιτυχία για την οποία ναι είμαι χαρούμενος.

 

  • Πως ήταν η χρονιά ύστερα από τον περσινό υποβιβασμό και όλα αυτά που έπρεπε να κάνετε μέσα στο γήπεδο για να ξαναπάρετε την άνοδο; Υπήρχε άγχος και πίεση;

Δυστυχώς η περσινή σεζόν έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για εμάς. Παλέψαμε όμως για να αφήσουμε πίσω μας αυτή την αποτυχία και να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Δεν ξεκινήσαμε καλά στην Β’ κατηγορία, όμως μέσα μας είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και γνωρίζαμε ότι είναι στα πόδια μας η άνοδος και ότι θα βρισκόμασταν τελικά μέσα στην 3άδα.

 

  • Βγήκες πρώτος σκορερ αγωνιζόμενος ως σέντερ φορ για πρώτη φορά φέτος. Έχεις στο παρελθόν καλύψει σχεδόν όλες τις θέσεις εντός του γηπέδου. Πως το εξηγείς;

Ναι είναι αλήθεια αυτό. Έχω αγωνισθεί σχεδόν σε όλους τις θέσεις μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Φέτος ο κόουτς με χρειάστηκε ως σέντερ φορ. Δεν είχα παρά να παλέψω για να τον δικαιώσω. Πάλεψα κι εγώ λοιπόν από την μεριά μου και πιστεύω ότι κάτι έγινε.

  • Τι σημαίνει η Δάφνη για εσένα μια και είναι ο σύλλογος στον οποίο έχεις αγωνιστεί σε ανδρικό επίπεδο μέχρι στιγμής; Η επόμενη χρονιά και η πρόκληση της Α’ κατηγορίας;

Η Δάφνη είναι όπως είπες η μόνη ομάδα όπου έχω αγωνιστεί σε ανδρικό επίπεδο και για αυτόν το λόγο, έχω δεθεί παρά πολύ και φυσικά με τους ανθρώπους όπου ασχολούνται για να υπάρχει αυτή η ομάδα.. Όσο για του χρόνου και την Α’ κατηγορία δεν είναι πρόκληση για εμάς. Έχουμε ξανά βρεθεί εκεί, απλά πιστεύω πως αυτήν τη φορά θα τα πάει καλύτερα η ομάδα.

 

  • Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πραγματική ζωή. Πως είναι αλήθεια η ζωή ενός 21χρονου που θέλει να κάνει αθλητισμό στις ημέρες μας, πως τα καταφέρνει;

Η πραγματική ζωή για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να κάνει και άλλα πράγματα για να ζήσει, οπότε σε πρώτη μοίρα έρχεται η δουλειά του και οι βιοποριστικές ανάγκες όπως για όλο τον κόσμο. Όμως όταν υπάρχει θέληση και αγαπάς τον αθλητισμό όλα μπορείς να τα καταφέρεις και να τα συνδυάσεις.

 

  • Ποδόσφαιρο στην Κορινθία, ομάδες και ποδοσφαιριστές που ξεχώρισες φέτος από όλες τις κατηγορίες. Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, υπάρχει μέλλον;

Πάντα θα υπάρχει μέλλον όσο κι αν το ποδόσφαιρο στην χώρα μας έχει τα προβλήματά του. Διαθέτουμε μέγάλους συλλόγους και ταλέντο. Από εκεί και ύστερα η ομάδα που ξεχώρισα από το Κορινθιακό ποδόσφαιρο είναι ο κυπελλούχος Ηρακλής Ξυλοκάστρου. Μου φάνηκε πολύ δουλεμένη και δεμένη σαν σύνολο.

 

  • Αγαπημένος σύλλογος στην ευρώπη και αγαπημένος/οι αθλητές;

Η αγαπημένη μου ομάδα στην Ευρώπη είναι αυτή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αγαπημένος αθλητής ο Φερνάντο Τόρες.

 

  • Πως βλέπεις το ποδοσφαιρικό σου μέλλον;

Σίγουρα κάποια στιγμή κάθε αθλητής ονειρεύεται να κάνει το βήμα παραπάνω. Είμαι σε μια καλή ηλικία για κάτι τέτοιο και σίγουρα θα παλέψω για να το καταφέρω.

 

  • Μουσικές, ταινίες, σειρές που γουστάρεις. Ποια είναι τα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις εκτός ποδοσφαίρου.

Από μουσικές ακούω τα πάντα. Μου αρέσει όμως η ελληνική μουσική και τα ακούσματά μου είναι κυρίως τέτοια. Μου αρέσει η δράση και κυρίως οι πολεμικές τέχνες. Στον πραγματικό ελεύθερο χρόνο μου, τις ώρες που δεν θα δουλεύω, συνηθίζω να κάνω πράγματα με την παρέα μου και τα φιλαράκια μου.

 

  • Που θα ήθελες να αφιερώσεις την επιτυχία σου να χριστείς πρώτος σκορερ στο πρωτάθλημα;

Είναι εύκολη η απάντηση σε αυτό. Στην οικογένεια μου εννοείται που με στηρίζει πάντα. Στους συναθλητές μου και τον προπονητή μου επίσης γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει απολύτως τίποτα.

 

  • Πως είναι να πετυχαίνεις γκολ; Τι το ξεχωριστό κουβαλάει πάνω της όλη αυτή η διαδικασία για κάποιον που πετυχαίνει γκολ και δίνει χαρά σε συμπαίκτες και φιλάθλους;

Το να πετυχαίνεις γκολ και να κάνεις χαρούμενους συμπαίκτες και φιλάθλους, μέσα από την δική σου χαρά, είναι σαν ανταμοιβή για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Βλέπει ότι η προσπάθεια που κάνει μέσα στον αγώνα και στην προπόνηση έπιασε τόπο. Ακόμη πιστεύω ακράδαντα ότι είτε βάλεις γκολ σε έναν αγώνα τοπικού, είτε βάλεις σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, την ίδια χαρά και τα ίδια μοναδικά συναισθήματα θα βιώσεις. Το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι ένα. Από την κορυφή του κόσμου μέχρι την άκρη του.

Με τα τελευταία λόγια του μικρού θα κλείσουμε την όμορφη κουβέντα μας και τον ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για τον χρόνο που αφιέρωσε στο περιοδικό.

 

Το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι ένα. Από την κορυφή του κόσμου μέχρι την άκρη του.