Ο Κορινθιακός κόλπος σε πρώτο πλάνο..

Ο Κορινθιακός κόλπος δεν έπαψε να απασχολεί σαν θέμα όλο το καλοκαίρι. Οι τσούχτρες στην αρχή και τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν σε πολλά επίπεδα και πρόσφατα τα νεκρά ψάρια σε κάποιες παραλίες, που όπως λένε οι μαρτυρίες και οι ειδήσεις που αναπαράχθηκαν από εκατοντάδες μέσα, πρόκειται για σαφρίδια. Όπως σωστά σημειώθηκε από πολλούς, η περίπτωση του θανάτου των ψαριών από μόλυνση αποκλείεται ως ενδεχόμενο καθώς μιλάμε για ένα μόνο είδος. Οπότε η λογική λέει πως πρόκειται για αλιευμένα ψάρια από κάποια τράτα ή γρι -γρι, που με κάποιο τρόπο βρέθηκαν έπειτα να επιπλέουν νεκρά στις ακτές της Κορινθίας, είτε από λάθος, είτε συνειδητά.

Όλα αυτά ύστερα από την ανακήρυξη ή τέλος πάντων την συζήτηση για να ενταχθεί ο Κορινθιακός κόλπος στο δίκτυο Natura, μια και η κατάσταση δεν δείχνει να πηγαίνει καθόλου καλά. Όπως πάει το πράγμα δηλαδή, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, στον κόλπο δεν θα συναντάμε στο τέλος ούτε λέπι.

Ενα δύσκολο καλοκαίρι για τον νομό μας πέρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, για να χρησιμοποιήσουμε έναν ποδοσφαιρικό όρο, και έχουμε την αίσθηση πως θα πρέπει όλοι οι φορείς, εμείς σαν πολίτες και όλες οι οικολογικές οργανώσεις, να πέσουν με τα μούτρα πάνω στο θέμα που έχει προκύψει για να εξετάσουμε τις διαθέσιμες λύσεις. Φυσικά και αναμένουμε τις κινήσεις που εξετάζει η πολιτεία πρώτα από όλα για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να τις ενισχύσουμε. Ότι είναι να γίνει όμως να γίνει, χωρίς περισσότερα λόγια, αλλά με πράξεις.

 

________

©revista.gr – Αύγουστος 2017