Ο Σωκράτης Μάλαμας για το Ξυλόκαστρο, απ’την χθεσινή του συναυλία..

Αν περιμένα ή ακόμη περιμένω κάτι από τις καλοκαιρινές μου εξόδους, ήταν ο Σωκράτης Μάλαμας που ήρθε χθες στο Ξυλόκαστρο για την συναυλία του από τον Πανκαμαριακό, ο Παύλος Παυλίδης που θα είναι την Κυριακή στο Δερβένι για το φεστιβαλ του “ΕΥ ΖΗΝ”, και τέλος το απόλυτο φεστιβάλ, εκείνο της Ζήρειας που για παααρα πολλούς λόγους είναι το αγαπημένο μου. Αυτές ήταν και θα είναι οι εξορμήσεις μου, καλά να είμαστε, μέχρι να πιάσει η θερμοκρασία βαθμούς πιο υποφερτούς. Κατά τα υπόλοιπα μη νομίζετε ότι έκανα κάτι σπουδαίο φέτος. Μπάνια στη θάλασσα ευτυχώς αρκετά, δουλειά άφθονη μέχρι να πονάνε τα κόκκαλα, οικονομική στενότητα άφθονη επίσης μέχρι να πονέσει το μυαλό. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, όπως είναι απόλυτα κατανοητό, μοιάζει αναγκαία λίγη μουσική της προκοπής.

Στη συναυλία του Σωκράτη χθες στο Ξύλινο Πάρκο στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου είχε πολύ κόσμο. Είναι ωραίο να βλέπεις στην πόλη σου να διοργανώνονται events της προκοπής και να πηγαίνουν καλά. Να έχουν ανταπόκριση από το κοινό και να προσελκύουν ανθρώπους από άλλες περιοχές, εν προκειμένω από όλη την Κορινθία. Στην επαρχία η alternative μουσική περνάει δύσκολα χρόνια και αυτό θα πρέπει να το σημειώσουμε. Στην Ελλάδα γενικότερα. Όμως στην επαρχία είναι δύσκολο να φτιάξεις συναυλίες που έχουν ως πρωταγωνιστές αυτό που λέμε “έντεχνους” καλλιτέχνες.

Τον Μάλαμα τον έχουμε ακούσει με την παρέα δεκάδες φορές και τις περισσότερες έχουμε περάσει πολύ καλά. Όσο ο χρόνος περνάει από πάνω του, τόσο πιο δημιουργικός γίνεται και τα live του παραμένουν δυνατά. Έχει την δισκογραφία, έχει τη μουσική, έχει το κοινό και την πορεία που του επιτρέπουν να μη γίνεται βαρετός, να κρατά ψηλά το επίπεδο στην δουλειά του.

Μια μικρή αναφορούλα για την χθεσινή μου έξοδο ήταν αυτή εδώ. Έξοδος που η επιστροφή της βέβαια συνοδεύτηκε με λίγη ζαλάδα από τις αρκετές ομολογώ μπύρες που καταναλώθηκαν, αλλά οκ, αυτά περνάνε. Εύχομαι στην πόλη μου το Ξυλόκαστρο, χωρίς καμία δόση τοπικισμού αυτό που σημειώνω, να συμβαίνουν πιο συχνά ωραίες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την τέχνη. Όλο και πιο συχνά, είναι αναγκαίο.

Ο Σωκράτης Μάλαμας για το Ξυλόκαστρο καθώς ξεκινούσε το πρόγραμμά του: “Ζείτε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του Κορινθιακού Κόλπου. Πριν έρθω να τραγουδήσω καθόμουν στην παραλία κι έπινα τον καφέ μου. Ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα το είδα εδώ. Όσοι είσαστε ντόπιοι, να φεύγετε και να πηγαίνετε να κάθεστε κάτω στην άκρη της παραλίας και να κοιτάζετε αυτά τα χρώματα…”

 

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την φίλη Πέγκυ Λυμπεράκου.

Leave a Comment