Πιθανότητα Πελοποννησιακού ομίλου στην Γ’ Εθνική της επόμενης σεζον;

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής βρίσκεται λίγο πριν το τέλος και σε όσα αφορούν τον 3ο όμιλο που έχουμε το ενδιαφέρον με τις δικές μας Κορινθιακές αλλά και τις υπόλοιπες Πελοποννησιακές ομάδες τα πράγματα τα έχουμε αναλύσει. Με την ευχή λοιπόν να παραμείνει στην κατηγορία την Κυριακή και το Ζευγολατιό, αλλά και με δεδομένη την συμμετοχή σε αυτό την ερχόμενη σεζόν των ΑΟ Λουτράκι και Πέλοπα Κιάτου, πάμε να δούμε κάποια σημεία που έχουν ενδιαφέρον.

 

Οκτώ οι όμιλοι της νέας Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με την περσινή προκήρυξη για την Γ’ Εθνική λοιπόν για τη σεζόν 2017 -18, οι όμιλοι θα γίνουν 8 με 14 ή 13 ομάδες ανά όμιλο, καθώς οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν θα είναι 110 στον αριθμό συνολικά. Όπως έχει η κατάσταση και με τις Πελοποννησιακές ομάδες που θα βρεθούν στην 3η εθνική κατηγορία της χώρας να είναι πιθανότατα 16, δηλαδή οι εννέα που παραμένουν από τον 3ο όμιλο:  Ερμιονίδα, Παναργειακός, Βάρδα, Aστέρας Αμαλιάδας, Παναρκαδικός, Τσικλητήρας Πύλου, Λουτράκι, Aχαϊκή και το Ζευγολατιό ή η Δόξα Μεγαλόπολης, και οι υπόλοιποι που ανεβαίνουν ως πρωταθλητές: Καλαμάτα, Πέλοπας Κιάτου, Αστέρας Βλαχιώτη, Λεωνίδιο, Ερμής Κιβερίου και οι πρωταθλητές  Αχαΐας και Ηλείας που ακόμη αναμένονται. υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έναν αμιγώς πελοποννησιακό όμιλο. Στην περίπτωση αυτή θα περισσεύουν μάλιστα 2 ή 3 ομάδες που θα πρέπει να πάνε σε άλλο όμιλο και ίσως είναι από τον Νομό Κορινθίας ή Νομό Αργολίδας. Αυτό βέβαια είναι ένα σενάριο που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Σίγουρα όλα θα κριθούν με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και τις δηλώσεις συμμετοχής, όμως το σενάριο ενός ομίλου με ομάδες μόνο από την Πελοπόννησο παίζει πολύ. Μένει να δούμε ποιοι νομοί θα εξαιρεθούν από αυτόν αν συμβεί τελικά, αλλά και το που θα καταλήξουν οι ομάδες των, με τις μετακινήσεις σε νησιά και μακρινές αποστάσεις να αποτελούν γνωστό αγκάθι για τους συλλόγους. Τον να μοιραστούν επίσης οι ομάδες της Πελοποννήσου σε δύο ομίλους (οι μισοί να πάρουν Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και οι άλλοι Αττική και Κρήτη) είναι ένα σενάριο που δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Πλέι οφ οι πρωταθλητές, 6 ή 7 ομάδες για υποβιβασμό.

Οι πρωταθλητές των 8 ομίλων δεν θα ανέβουν απευθείας στην Β’ εθνική αλλά θα γίνουν αγώνες μπαραζ.

Θα σχηματιστούν δύο  όμιλοι των τεσσάρων ομάδων ο καθένας, με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι  αγωνιστικές σε κάθε όμιλο. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα ανέβουν στη Β’ Εθνική.

Η παραμονή στην κατηγορία θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη καθώς 6 ή 7 ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν. Αυτό γιατί όλες οι πρωταθήτριες ομάδες των ΕΠΣΜ θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου στην Γ’ Εθνική της σεζόν 2018-19, έτσι όπως ακριβώς συνέβη φέτος.

*Στην πορεία όμως του καλοκαιριού θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατηγορία στην οποία θα συμμετέχουν ελπίζουμε 3 ομάδες από τον Νομό μας, οπότε θα υπάρχει ενημέρωση από την στήλη μας για όλα όσα τις αφορούν.

 

 

Leave a Comment