Στο “Ντε κάιπ” ύστερα από 18 χρόνια η “σαλατιέρα” της Eredivisie!

Το ποδόσφαιρο αν θέλεις να το αντιληφθείς στις σωστές του διαστάσεις θα πρέπει να σταθείς στην μαγεία που το διακατέχει, στην ιστορία του, τον ανθρώπινο παράγοντα και όχι στις μικρότητες και στα παιχνίδια των δημοσιογράφων. Στην χώρα μας ξεκινάμε και βλέπουμε το ποδόσφαιρο εντελώς ανάποδα. Από το παρασκήνιο για να φτάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και την ιστορία. Αυτό μπορεί να τα εξηγήσει όλα.

Η Φέγενορντ λοιπόν, η ομάδα του Ρότερνταμ και της εργατικής τάξης που ιδρύθηκε σε μια παμπ, ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Αυτό σε μια χρονιά που ήρθε η ευρωπαϊκή αναγέννηση του Άγιαξ απ’το κοσμοπολίτικο Αμστερνταμ. Οι δύο μεγάλες ομάδες της χώρας της τουλίπας, από την άποψη δημοτικότητας, σε μια σεζόν ονειρική και για τις δύο, καταφέρνουν όπως φαίνεται να ξαναμπούν στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο Ντίρκ Κάϊτ, ο βετεράνος αρχηγός της Φέγενορντ και πρωτοπαλίκαρο του κόουτς Τζιοβάνι Βαν Μπρόκχορστ, σήκωνε χθες τη “σαλατιέρα” της πρωταθλήτριας στον ουρανό του Ρότερνταμ και μια νέα γενιά φιλαθλών αυτόματα γεννήθηκε. Μια φανέλα με τεράστια ιστορία, με πρωταθλήματα Ευρώπης, δεκάδες εγχώριες κούπες και ένδοξες βραδιές, ήταν κομματάκι υπερβολή να κάνει σχεδόν 2 δεκαετίες να κατακτήσει έναν τέτοιο τίτλο. Δύο δεκαετίες με πολλά προβλήματα, με ένα χρέος που την ταλαιπώρησε αλλά και μερικές μαύρες σελίδες εντός γηπέδου, όπως ήταν εκείνο το 10 – 0 από την Αϊτχόβεν το 2010.

Μια νέα ημέρα ξημέρωσε για το Ολλανδικό ποδόσφαιρο και σίγουρα αυτό θα φανεί και στην Εθνική ομάδα. Τα σημειώνουμε όλα αυτά για να καταδείξουμε τι σημαίνει “μπάλα” και πως είναι στην Ευρώπη.

Leave a Comment