Στο τέλος θα κριθεί η παραμονή για ΠΑΣ Κύψελο και Άρη Αρχαίας Κορίνθου

Η 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κορινθίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση της παραμονής. Αυτό γιατί ο ΠΑΣ Κύψελος και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου ισοβαθμούν στους 20 βαθμούς και μόνο ο ένας θα αποφύγει τον υποβιβασμό στην Γ’ κατηγορία (εφόσον ο ΑΟΖ καταφέρει την παραμονή του αντίστοιχα στην Γ’ Εθνική). Η αλήθεια είναι πως συμπαθώ και τις δύο ομάδες της Κορίνθου. Τον Άρη γιατί όποια ομάδα φέρει αυτό το όνομα του θεού του πολέμου μου είναι συμπαθής (καθότι είμαι αρειανός). Έχει την δική του ιστορία και σαν σύλλογος είναι από τους πιο παλιούς (1929) και σίγουρα κάνει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη προσπάθεια, όπως όλοι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι στον Νομό άλλωστε.

Ο Κύψελος από την άλλη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση συλλόγου. Από το 1970 μέχρι σήμερα έχει προλάβει να γράψει χρυσές σελίδες ιστορίας στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Το καμάρι του Συνοικισμού, μια περιοχή που όποτε την επισκέπτομαι για αγώνες, ακόμη και από την εποχή που μετέδιδα στο ραδιόφωνο την Μπαρτσα στην Γ’ Εθνική, αισθάνομαι σαν να πηγαίνω σπίτι μου. Ένας σύλλογος με βαθιές λαϊκές ρίζες που μέσα στον χρόνο γέννησε σπουδαία ταλέντα που έφθασαν στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Μια φανέλα με τους δικούς της ήρωες που δεν ξεχνά, ανθρώπους όπως ο μεγάλος κόουτς Αλέκος Αμπαδιωτάκης κι όλα τα παιδιά που κατα καιρούς τίμησαν τα κιτρινόμαυρα και αναδείχθηκαν ως αθλητές. Την Κυριακή λοιπόν οι Συνοικισμιώτες υποδέχονται τον Σαρωνικό Γαλατακίου και με νίκη θέλουν να κερδίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Με τα όνειρο φυσικά των φίλων της ομάδας να είναι η επιστροφή της εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Α’ κατηγορία σύντομα.

Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες.

  • Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από την μάχη που θα δώσει ο ΑΟ Ζευγολατιού στην Πάτρα, σε σχέση με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Α’ και Β’ κατηγορία Κορινθίας. Θα τα δούμε όλα όμως σε πραγματικό χρόνο την Κυριακή.

 

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας

Leave a Comment