Το «θαυματουργό» 1% σώζει το ποδόσφαιρο

Ο Χουάν Μάτα είναι ποδοσφαιριστής. Από τους κορυφαίους. Παίζει άλλωστε στη Γιουνάιτεντκαι πριν έπαιζε στη Τσέλσι. Είναι κι ακριβοπληρωμένος. Τελευταία αποδεικνύει ότι είναι και άνθρωπος. Οχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή.

Ο Μάτα έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι του αρέσει αυτό που κάνει. Παίζει μπάλα επειδή το απολαμβάνει. Κι αν ήταν να παίρνει λιγότερα χρήματα ευχαρίστως να το έκανε, αρκεί να ευχαριστιέται τη δουλειά του.

Λόγια, θα πει κάποιος που φτιάχνουν το προφίλ.

Λάθος! Οι αναζητήσεις του έφθασαν πιο μακριά. Εγινε μέλος μιας ομοσπονδίας. Την αποτελούν 120 οργανώσεις από 80 χώρες που θέλουν το απλό. Μέσα από το ποδόσφαιρο να βοηθήσουντον κόσμο που έχει ανάγκη.

Η πρόταση του Μάτα είναι απλή: Αν οργανωθούν οι ποδοσφαιριστές, οι ομοσπονδίες, οι ομάδες θα μπορούν να δίνουν το 1% του μισθού τους σε ένα «ταμείο» που θα πηγαίνει σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Στους πρόσφυγες, στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το 1% είναι απειροελάχιστο για τους ακριβοππληρωμένους σταρ της «στρογγυλής θεάς». Οταν όμως μαζευτούν σε ένα «κουμπαρά» μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο και να ανακουφίσουν πολύ κόσμο. Από την μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Παρί αμέσως αμέσως το 1% αντιστοιχεί σε 2,5 εκ ευρώ. Το ποσό δεν είναι μικρό.

«Βάζουμε μια νέα ατζέντα. Δίνουμε ένα κίνητρο που μπορεί να ανακουφίσει ένα σωρό κόσμο» λέει ο 28χρονος Ισπανός και περιμένει κι άλλους να συνταχθούν μαζί του.

Θα τον ακολουθήσουν; Κανείς δεν ξέρει. Είναι όμως μια ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στον πόλεμο των εκατομμυρίων για την υπογραφή ενός σούπερ σταρ. Είναι και το καλύτερο άλλοθι όταν ένα νέο παιδί ζητά περισσότερα χρήματα για να επιλέξει ομάδα..

Πηγή: mysporos.wordpress.com

Leave a Comment