Το ντέρμπι του Ισθμού..

Η φετινή κούρσα της Α’ΕΠΣ Κορινθίας δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές από την στήλη μας και επιβεβαιωνόμαστε. Ήταν δεδομένο πως έπειτα από την περσινή αποτυχία, το ποδόσφαιρο της πρωτεύουσας του Νομού Κορινθίας θα αντιδρούσε. Όπερ και εγένετο με τις συμπολίτισσες να τραβούν τον δικό τους δρόμο και όλες τις υπόλοιπες ομάδες έναν άλλο εντελώς διαφορετικό.

Το Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη συνάντηση της σεζόν μεταξύ των δύο. Πιθανότατα τα δύο ντέρμπι να είναι αυτά που θα κρίνουν και την υπόθεση τίτλος, το ένα μεθαύριο και το επόμενο στον 2ο γύρο. Η Κόρινθος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν έχει απωλέσει μέχρι στιγμής κανέναν βαθμό. Έπειτα από 9 αγωνιστικές έχει το απόλυτο σε νίκες και ψυχολογία. Σε εξαιρετική κατάσταση η Κόρινθος 2006 που δεν επέτρεψε στον εαυτό της να στραβοπατήσει σε κανένα παιχνίδι, σημείωσε πολλά γκολ και κρατά την πρώτη θέση με φοβερή ψυχολογία.

Είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση αυτή στο ποδόσφαιρο της 3ης μεγαλύτερης πόλης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό το ντέρμπι που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια φυσικά και δεν υπήρχε στο παρελθόν, παρά μόνο στο πρόσφατο. Μια πόλη που δεν έχει ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία επί σειρά ετών και που φέτος -όπως και πέρσι- είναι δύο αυτές που επιθυμούν την άνοδο. Μια πόλη που έχει ισχυρές αναμνήσεις, από τότε που η “Μπάρτσα” μεσουρανούσε ποδοσφαιρικά και βρισκόνταν στην ελιτ του ελληνικού ποδόσφαιρου. Καλό είναι λοιπόν εμείς οι φίλαθλοι να μην παρασυρόμαστε γιατί δεν υπάρχει λόγος. Ο καθένας μας έχει την δική του αντίληψη και μπορεί να αγαπάει την ομάδα που λέει η καρδιά του. Όσα κι αν ειπωθούν, όσα κι αν γραφτούν, το ποδόσφαιρο έχει την απάντηση. Μέσα στο χορτάρι γράφεται η ιστορία και επίσης η ιστορία δεν είναι κάτι που μπορεί να διαγραφεί από κανέναν. Όσοι ξέρουν τι σημαίνει αθλητισμός και έχουν την ικανότητα να τον “μυρίζουν” από χιλιόμετρα, καταλαβαίνουν απόλυτα.

Στο Δημοτικό στάδιο της Κορίνθου το Σάββατο θα συναντηθούν δύο μονομάχοι για μια “θέση στον ήλιο”. Η εκτίμησή μας λέει πως θα δούμε ένα εξαιρετικό ματς, αντάξιο της ποιότητας και των δύο. Ο κόσμος θα είναι πολύς και είναι δεδομένο πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, όπως και την περασμένη σεζόν που και στα δύο γήπεδα δεν έγινε ουσιαστικά το παραμικρό. Εκτίμηση για το αποτέλεσμα δεν θα κάνουμε γιατί θα πέσει στο κενό. Στα ντέρμπι δεν ισχύει ούτε η φόρμα των ομάδων, ούτε η βαθμολογική θέση. Στα ντέρμπι τέτοιου είδους εκείνος που έχει την ψυχολογία κερδίζει. Σχεδόν πάντοτε.

To revista.gr θα είναι στο γήπεδο και θα κάνει το φωτορεπορταζ του μεγάλου παιχνιδιού. Ξέρετε, κάποια ημέρα στο μακρινό μέλλον, αυτές οι συναντήσεις θα μνημονεύονται στο μεγάλο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Είναι που και σε άλλες μεγάλες ελληνικές ή ευρωπαϊκές πόλεις, σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο συναντούμε τέτοιες αναμετρήσεις. Με τόσες και τέτοιες ιδιαιτερότητες όμως σπάνια.

Ευχόμαστε ένα καλό παιχνίδι στις δύο ομάδες, με υγεία σε όλους τους αθλητές και να επικρατήσει ο καλύτερος. Χωρίς γκρίνιες, χωρίς φασαρία, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Να κερδίσει το ποδόσφαιρο.

 

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας

Leave a Comment