Εκατομμύρια που ζαλίζουν και προκαλούν..

Για να εξηγούμαι το ποδόσφαιρο το λατρεύω. Ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό και συγκεκριμένα το Κορινθιακό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι με κάποια πράγματα που βλέπουμε να συμβαίνουν στην επικαιρότητα δεν αηδιάζω.

Ένας 19χρονος σούπερ ποδοσφαιριστής λοιπόν ετοιμάζεται να μεταπηδήσει από την Μονακό στη Ρεάλ Μαδρίτης με το ποσό των 190.000.000 λιρών να προκαλεί ζαλάδα αλλά και εκνευρισμό. Παρατηρούμε τις μεγάλες αυτές ομάδες με την τεράστια διαφήμιση να προκαλούν τα τελευταία χρόνια δίχως κανένα όριο. Τα λεφτά για τα οποία μιλάμε είναι μυθικά, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες για την οικουμένη.

Το μάρκετινγκ έμαθε στον κόσμο να αδιαφορεί για την δυστυχία δίπλα του και να μην σκέφτεται κάποια πράγματα. Διάολε όμως, με τόσα εκατομμύρια, πόσα παιδάκια που λημοκτονούν θα μπορούσαν να έχουν ένα πιάτο φαγητό ή ένα καθαρό ποτήρι νερό;

Εγώ δεν λέω ότι δεν χρειάζονται τα χρήματα οι ομάδες ή ότι θα πρέπει να ξαναγίνει ο αθλητισμός ερασιτεχνικός. Όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει οριστικά. Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο δυσκολεύονται απίστευτα να τα βγάλουν πέρα στη ζωή τους και ακόμη χειρότερα, ένα 19χρονο παιδί ζει το όνειρό του, με τους συλλόγους να κερδίζουν πλούτη που ίσως και να μην χρειάζονται.

Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο κατά πολύ και ίσως κάποια στιγμή οι ιθύνοντες και οι κανονισμοί, θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί με τα μεταγραφικά ζητήματα τέτοιου είδους. Γιατί στο τέλος ο κόσμος θα του γυρίσει την πλάτη και όχι άδικα.