Μια αθλητική σεζόν για το νεαρό revista.gr και μερικές μικρές σημειώσεις..

Το revista.gr δεν έχει ακόμη κλείσει χρόνο από την “επανακυκλοφορία” του όπως συνηθίζω να γράφω για την δεύτερη έκδοσή του στο διαδίκτυο. Η πρώτη φορά που εμφανιστήκαμε μέσα από αυτό το μέσο, το 2012 και μέχρι το 2015, καταφέραμε να καταγράψουμε μια σημαντική παρουσία στο Κορινθιακό διαδίκτυο ως ηλεκτρονικό περιοδικό σκέψης και τέχνης κυρίως. Είχαμε καταγράψει όμορφες θεματολογίες, μεγάλες συνεντεύξεις με ανθρώπους της τέχνης αλλά και διάφορα ακόμη πραγματάκια που έκαναν την διαφορά κυρίως στη νεολαία. Κι επειδή είμαστε νέοι κι εμείς, αυτοχαρακτηριζόμαστε ως νεανικό περιοδικό. Ουδέποτε μπλέξαμε με την πολιτική (σε οποιονδήποτε τομέα της δημόσιας ζωής) παρότι βαθύτατα πολιτικοποιημένοι σαν χαρακτήρες, ουδέποτε “κιτρινίσαμε”, ουδέποτε επιδιώξαμε κάτι που δεν θα προσέφερε στο κοινό συμφέρον. Στην πρώτη έκδοση είχαμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα το αθλητικό κομμάτι του τόπου. Αυτό άλλαξε στην παρούσα έκδοση του περιοδικού. Την φετινή σεζόν καταπιαστήκαμε σε μεγάλο βαθμό με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κυρίως με το ποδόσφαιρο. Δεν το μετανιώνουμε ούτε στιγμή γιατί θεωρούμε ότι προσφέραμε. Μια προσφορά μάλιστα που έρχεται εντελώς ανιδιοτελώς, και οφείλουμε να το σημειώσουμε όχι αυτάρεσκα αλλά ως πραγματικότητα, τότε σίγουρα μπορεί να μας ακολουθήσει ως παράσημο για το μέλλον. Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα η ανιδιοτέλεια να μη σημαίνει τίποτα, όμως για εμάς αποτελεί μια πρακτική που κάνει την γη να γυρίζει ακόμη. Δεν επιθυμούμε λοιπόν κανείς να μας αποκαλέσει επαγγελματίες του είδους γιατί δεν είμαστε. Μας αρέσει να μας αποκαλούν ρομαντικούς. Ρομαντισμός. Μια ξεχασμένη λέξη τόσο υπέροχη μέσα στην ασχήμια του κόσμου που μας έμαθαν.

Ο λόγος που σταμάτησε να εκπέμπει για περίπου ένα χρόνο το πρώτο revista ήταν και πάλι για τον αθλητισμό. Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος από την ενασχόλησή μας ενεργά με την προσπάθεια σωτηρίας και ανάδειξης του ντόπιου Ξυλοκαστρίτικου αθλητισμού, δεν μας άφηνε το περιθώριο για κάτι που χρειάζονταν περισσότερη εξωστρέφεια. Καθώς όμως ο σκοπός την ύπαρξής μας σε αυτό το κομμάτι έλαβε τέλος, επιτυχημένα αφού συμμετείχαμε σε έναν κοινό σκοπό που στέφθηκε με επιτυχία για όλους, επιστρέψαμε πιο δυνατοί και γεμάτοι για έκφραση σε ολόκληρη την Κορινθία πλέον. Σε λίγες ημέρες φθάνει στο τέλος της μια χρονιά, αναφερόμαστε στην ποδοσφαιρική, στην οποία αποτελέσαμε ένα μικρό κομμάτι ενημέρωσης και ανάδειξης. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τον υγιή ανταγωνισμό, μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα με αρκετά παρελκόμενα, προσπαθήσαμε να απαθανατίσουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές των γηπέδων, προσπαθήσαμε να μην μπούμε σε μονοπάτια που δεν μας αφορούν. Τα καταφέραμε και σε αυτό το κομμάτι. Η αγάπη σας που είναι καθολική μαρτυρά ότι κάτι καλό έγινε εδώ. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό το γεγονός και που μας αποδεχτήκατε με τέτοιο τρόπο. Όλη την ποδοσφαιρική Κορινθία που είναι μια μεγάλη κοινότητα. Υποσχόμαστε πως με το καλό κάθε χρόνο θα γινόμαστε και καλύτεροι. Πάντα ρομαντικοί αλλά καλύτεροι. Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κυρίως. Η ενημέρωσή σας δεν θα σταματήσει να έχει ποιότητα. Το καλοκαίρι που έρχεται σιγά – σιγά, θα αναδείξουμε και λίγο τον εαυτό του περιοδικού που είναι κυρίως έκφρασης και τέχνης. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δράσουμε και σε αυτό το κομμάτι περισσότερο. Είμαστε σίγουροι πως θα σας αρέσει.

Προσωπικά θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την επιτυχημένη αθλητική σεζόν του revista.gr που αποτελεί το πνευματικό παιδί μου, σε δύο – τρεις ανθρώπους που γνώρισα τα προηγούμενα χρόνια και που μου έμαθαν αρκετά πράγματα για την ζωή. Η ματαιοδοξία τους λειτούργησε τόσο θετικά στην σκέψη μου και έδειξε τον δρόμο ώστε να μην γίνω ποτέ σαν εκείνους. Θα στέκουν πάντοτε το παράδειγμα προς αποφυγή. Θα στέκουν πάντοτε το παράδειγμα της κενής φιλοδοξίας που δεν γνωρίζει κάνενα όριο στον δρόνο για την προσωπική καταξίωση. Τους ευχαριστώ και δεν τους ξεχνώ.

Για να κλείσουμε και γενικότερα την αναφορά μας, η εκτίμηση σε μερικούς ανθρώπους του διαδικτύου παραμένει σταθερή. Ξέρουν ποιοι εκείνοι που εκτιμώ για το έργο τους διαχρονικά και θα συνεχίσω να το κάνω. Αντέχουν στον χρόνο και για να συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι αξίζουν.

Συνεχίζουμε με όρεξη, να είμαστε και να είσαστε καλά όλοι να παλεύουμε την καθημερινότητα..

Για το revista.gr γράφει ο Στάθης Ντάγκας.