Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη βόρεια της Βρετανίας..

Φρικιαστικές φωτογραφίες δείχνουν τη στιγμή που η θάλασσα γίνεται κόκκινη στα Νησιά Φερόε από το αίμα δελφινιών και φαλαινών, που σφάζονται ανελέητα από κυνηγούς.

Το θέαμα είναι σοκαριστικό, καθώς στην ακτή αυτής της παραλίας σκοτώθηκαν περίπου 622 φάλαινες και δελφίνια από μόνο 9 κυνηγούς, σύμφωνα με μέλη της οργάνωσης για την προστασία των ζώων, Sea Shepherd.

Στο σημείο βρέθηκαν και 18 μέλη της οργάνωσης Sea Shepherd, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τη βάρβαρη δολοφονία των δελφινιών στα Νησιά Φερόε, βγάζοντας και φωτογραφίες τη στιγμή που οι κυνηγοί κομμάτιαζαν χωρίς έλεος τα όμορφα θηλαστικά.

Το χειρότερο απ’ όλα ήταν πως στο σημείο υπήρχαν και μικρά παιδιά, τα οποία βοηθούσαν τους κυνηγούς στο σφάξιμο των ζώων.

«Είδαμε παιδιά να προσπαθούν να βγάλουν τα δόντια από πολλές φάλαινες και με ένα μαχαίρι τσέπης να κόβουν φέτες από τη σάρκα τους», είπαν μέλη της οργάνωσης.

Η κυβέρνηση των Νήσων Φερόε, που υποστηρίζει τη θανάτωση των ζώων, ανέφερε πως το κρέας των φαλαινών και των δελφινιών αποτελεί βασικός μέρος της τροφής των κατοίκων και πως αν δεν το έκαναν εκείνοι, θα έπρεπε απλώς να το εισάγουν από το εξωτερικό.

 

Φωτογραφίες: Sea Shepherd

Πηγή: iefimerida.gr