Ενας κόσμος μικρός, ένας κόσμος μεγάλος..

Μερικές φορές ο κόσμος σου φαίνεται μικρός. Έχεις μια αίσθηση υπεροχής, ότι κάτι είσαι, κάτι ανώτερο και πως δεν μοιάζεις με τους άλλους. Μερικές φορές ο κόσμος σου φαίνεται τεράστιος. Ότι δεν είσαι τίποτα, ότι δεν έχεις θέση ανάμεσα σε όλους αυτούς, πως είσαι κάτι λιγότερο.

Ο κόσμος στην πραγματικότητα είναι δυσθεώρητος, είναι άπειρος. Ο κόσμος δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και ότι μπορείς να αντιληφθείς. Η καλύτερη οπτική πάνω σε αυτό το θέμα ίσως είναι μια παραδοχή των παραπάνω. Χρειάζεται το “εγώ” να είναι κάπως μετριασμένο μέσα μας για να καταφέρουμε να αντέξουμε. Αλλιώς το σύμπαν βρίσκεται σε θέση να μας καταπιεί πριν καν έρθει η ώρα για να γίνει κάτι τέτοιο.

Είσαι μόνος σου συμφωνώ απέναντι σε όσα αντικρίζεις καθημερινά. Η σκέψη είναι δώρο που δίνεται με την γέννηση στον καθένα. Και πλάθεται με τον καιρό. Είσαι μόνος και με παρέα μαζί. Βλέπεις σε ετούτο εδώ το σημείο την σύνθεση της πραγματικότητας; Περίπλοκη δεν είναι; Μόνος και με παρέα..

Η ψυχολογία και η μελέτη αυτής είναι η κορυφαία επιστήμη που δημιούργησε η ανθρώπινη κοινότητα. Καθετί ξεκινά από τον νου και καταλήγει πάλι εκεί. Είναι στο χέρι μας έπειτα και εξαρτάται σίγουρα από τα εφόδια που κατέχουμε η συνέχεια και η πορεία μας μέσα στη ζωή. Επιλέγουμε ή είμαστε σε θέση να επιλέξουμε. Αυτή η μοναδικότητα είναι στα σίγουρα ότι απέμεινε στους ανθρώπους. Ότι τους κάνει να μοιάζουν ακόμη μαγικοί. Να ξεχωρίζουν. Μόνοι ή με παρέα.

Καλημέρα.

_________________

©revista.gr – Μάης 2018