Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Πανιώνιος (παλαίμαχοι) – Λάμψη από το παρελθόν στον αγώνα για τον “στρατηγό”..

Το φιλικό που διοργανώθηκε στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στους Παλαίμαχους του Ηρακλή και εκείνους του ιστορικού Πανιωνίου τα είχε όλα. Όμορφο ποδόσφαιρο από ποδοσφαιριστές μεγάλες δόξες που μάλλον τα χρόνια δεν φαίνεται να πέρασαν από πάνω τους, και κυρίως σωστό ποδόσφαιρο που δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να δούμε στις ημέρες μας, σπουδαία ονόματα που διαχρονικά έχουν προσφέρει στον χώρο και αρκετό κόσμο στις κερκίδες του “Σωτήρης Αγγελόπουλος”.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη εξαρχής για το φιλικό παιχνίδι μνήμης του Γιάννη Ζάρρου, του “στρατηγού” όπως όλοι τον αποκαλούσαν. Ο Ξυλοκαστρινός που άφησε ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του στον αθλητισμό της πόλης μας, τιμήθηκε σε ένα πολύ όμορφο αθλητικό απόγευμα που όλοι απολαύσαμε.

Σημαντικές παρουσίες της ποδοσφαιρικής ιστορίας του τόπου αλλά και της χώρας τίμησαν την εκδήλωση. Στο γήπεδο βρέθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος των “κυανέρυθρων” της ΠΑΕ Πανιώνιος κύριος Παντελής Τσιλαλίδης, αγαπάει το Ξυλόκαστρο και το επισκέπτεται συχνότατα, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κύριος Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο αντιδήμαρχος κύριος Μάνος Αλογογιάννης, ο μεγάλος Κορίνθιος άσσος του παρελθόντος κύριος Χρήστος Καρσιώτης, οι μεγάλες παλιές δόξες του ελληνικού και κορινθιακού ποδοσφαίρου όπως οι : Σπύρος Μαργαρίτης, Αντώνης Μανίκας, Γιάννης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Πουλακίδας, Κώστας Κάφαλης, Γιώργος Βορινιώτης, Τάκης Παππάς, Σπύρος Καραβάς, ο προπονητής του Ηρακλή κύριος Ν. Κολιμάδης και ο τεχνικός διευθυντής του γηραιού κύριος Γιώργος Ραχιανιώτης, ο παλαίμαχος διεθνής ρέφερι κύριος Θ. Κεφαλάς και πολλοί άλλοι όπως θα δείτε και από στις συνθέσεις.

Τιμητική πλακέτα μεταξύ άλλων παρέλαβε ο υιός του αείμνηστου Γιάννη Ζάρρου κύριος Χρήστος Ζάρρος, ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή κύριος Βλάσης Μάρκου, ο παλαίμαχος του Ηρακλή κύριος Γιώργος Καπλάνης, ο παράγοντας του Πανκαμαριακού κύριος Παπαϊωάνου Γεώργιος, ο παλαίμαχος του Ηρακλή, της Κορίνθου και της Παναχαϊκής κύριος Σπύρος Μαργαρίτης.

Αν και αρκετά νεότερος πάντοτε με συνάρπαζαν τέτοιες συναντήσεις. Ως γνήσιος λάτρης της ποδοσφαιρικής ιστορίας, είχα σήμερα τη δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά μερικούς σπουδαίους αθλητές του παρελθόντος. Ευχαριστώ για την τιμή να είμαι ο εκφωνητής της εκδήλωσης και συγχωρείστε με που δεν έχω φωτογραφικό υλικό από τις απονομές για τον λόγο αυτό.

Συνθέσεις:

Ηρακλής Ξυλοκάστρου (Κώστας Φωτόπουλος “Ντεφαρία”): Πουλακίδας, Τακουμάκης, Βορινιώτης, Παππάς, Ραχανιώτης, Καραβάς, Καρανίκης, Κουμούσης, Λαμπρινός, Κρισάφι, Λαθούρης.

Αγωνίστηκαν και οι: Τσιπάς, Κολιμάδης, Κόνδης (Ρενέ), Θέμελης.

 

Πανιώνιος (Γιάννης Βλάχος): Μανίκας, Σπάθαρος, Χαϊτάς, Παπαχριστόπουλος, Καλαμάρας, Χασιώτης, Σαϊπας, Ζυγούρης, Κάφαλης, Μπέλος, Τσουκλίδης.

Αγωνίστηκαν και οι: Εμβολιάδης, Σκούρας, Ζαμπάρας, Ντασιακλής, Γιαννακάς, Αγγελόπουλος, Καπόνης, Χριστόπουλος.

 

Διαιτητές: Κεφαλάς, Θεοδωρόπουλος, Ξενόπουλος.

 

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορταζ εδώ: Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Πανιώνιος (παλαίμαχοι) . Να είσαστε καλά όλοι, και του χρόνου πάλι με υγεία!

Στάθης Ντάγκας

 

_________

©revista.gr – Ιούνιος 2017