Κορινθιακό ποδόσφαιρο και διαδίκτυο..

Ένα καλό πράγμα που έχω δει να συμβαίνει και θέλω να το σημειώσω, σε όσα αφορούν δηλαδή το κορινθιακό ποδόσφαιρο, είναι η χρήση του διαδικτύου πια από αρκετές ομάδες, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της προσπάθειάς τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ερασιτεχνική.

Στο παρελθόν είχα ήδη τονίσει μέσα από την στήλη μου τη σημασία της παρουσίας των συλλόγων στην επικαιρότητα. Έχουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν πρώτα από όλα οι ίδιοι οι σύλλογοι. Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναπαράγουμε μόνο τα άσχημα, αλλά με την ευκολία του facebook και την δημιουργία καλών σελίδων (ομαδικών), όλοι μπορούν να δείξουν τη δουλειά τους και να προσελκύσουν τους ανθρώπους από τις πόλεις και τα χωριά κοντά στις ομάδες τους.

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια όταν είχα δημιουργήσει τη σελίδα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, της ομάδας της πόλης μου, πόσο πρωτοποριακή κίνηση έμοιαζε. Μια σελίδα που αριθμεί χιλιάδες μελών πλέον και που ακόμη την φροντίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου με συχνά post. Φωτογραφίες, ρεπορταζάκια, αναφορές παιχνιδιών, αναφορές υποστηρικτών, μια μικρή κοινότητα δηλαδή μέσα στο διαδίκτυο. Αλληλεπίδραση! Το παράδειγμα βέβεια οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πρώτος από όλους το είχε δώσει ο ΑΟ Λουτράκι. Και πρέπει να το αναγνωρίσουμε πως ήταν πρωτοπόρος στο κορινθιακό ποδοσφαιρικό διαδίκτυο.

Πλέον λοιπόν παρατηρώ όμορφες σελίδες όπως σημείωσα παραπάνω, καλά ελληνικά στις περισσότερες των περιπτώσεων και σύγχρονη ματιά απέναντι στην παρουσίαση του ποδοσφαίρου. Μακάρι να συνεχιστεί η όλη φάση και το μεράκι των ανθρώπων που διαχειρίζονται συλλόγους να μένει ενεργό στο χρόνο. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους.

 

Στάθης Ντάγκας