“Westreet” 3 on 3 Τουρνουά Μπάσκετ – Ξυλόκαστρο @ Ένα τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα!

Το δεύτερο 3 on 3 Τουρνουά Μπάσκετ που διοργανώθηκε στο Ξυλόκαστρο από τον ΑΟ Ξυλοκάστρου τα είχε όλα.

Μια εξαιρετική προσπάθεια από την νεανική παρέα που έχει να αναλάβει την ιστορική ομάδα μπάσκετ της πόλης, αλλά και πολλών φίλων τους, είτε αθλητών είτε διοργανωτών. Όμορφο κλίμα με πολλή πλάκα, χαμόγελα, πολλούς θεατές παρά τις υψηλότατες θερμοκρασίες που επικράτησαν το τριήμερο και μια γλυκιά αίσθηση στο τέλος, πως κάτι αληθινά γαμάτο έχει γεννηθεί εδώ και θα διαρκέσει για χρόνια.

Το μπάσκετ ας μη γελιόμαστε, είναι το εθνικό σπορ μας. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες επιτυχίες της χώρας μέσα στον χρόνο. Είναι η εν γένει αντίληψη που έχουμε σαν λαός για το άθλημα αλλά και ο σεβασμός που σχεδόν απόλυτα του επιδεικνύουμε. Το 3 on 3 είναι διαφορετική και πιο παρεϊστικη φάση που διέπεται όμως από αρκετούς βασικούς κανόνες του οργανωμένου μπάσκετ.

Στο τουρνουά κατέθεσαν την παρουσία τους αλλά και μεγάλη όρεξη σημαντικοί αθλητές, όπως ο Γιάννης Δημάκος, ο Κορίνθιος σούτινκγ γκαρντ του Προμηθέα πλέον (Α1) με τα απίστευτα αθλητικά προσόντα, ο Γιώργος Κρασαδάκης της Ολυμπιάδας Άσσου – Λεχαίου (Γ’ Εθνική), τα παιδιά του ΚΑΟ Κορίνθου (Β’ Εθνική) που κατέβασαν μια πολύ δυνατή ομάδα, η ομάδα του περσινού νικητή Αναγνωστόπουλου που έφθασε και φέτος μέχρι τα τελικά, πλήθος νεαρών αθλητών που αγωνίζονται σε κορινθιακές ομάδες από κάθε ηλικία. Νικητές στον μεγάλο τελικό των ανδρών ήταν η ομάδα των Δημάκου – Κρασαδάκη ύστερα από ένα ενδιαφέρον και δυνατό ματς με τους περσινούς νικητές. Σχεδόν 50 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή. Αριθμός που είναι ενδεικτικός για την ποιότητα της διοργάνωσης.

Ο κόσμος όπως προείπαμε και παρότι η αφόρητη ζέστη έκανε τα δικά της όλο το τριήμερο, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και είχε μια φοβερή παρουσία στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Ξυλοκάστρου. Πολλά νιάτα, χαμόγελα, πειράγματα, άψογη μουσική επιμέλεια και γενικότερα ομορφιές. Οι ομορφιές που είναι απαραίτητες για να πηγαίνουν τον αθλητισμό στο επόμενο επίπεδο και που στο μπασκετ ευτυχώς τα πάμε περίφημα σε αυτό το κομμάτι.

Τα παιδιά του ΑΟ Ξυλοκάστρου και οι φίλοι τους έφτιαξαν κάτι υπέροχο που κάθε χρόνο θα δυναμώνει και περισσότερο. Αυτό το τελευταίο να το συγκρατήσετε γιατί πέρα από τους δικούς μας αθλητές των Κορινθιακών γηπεδών, στο μέλλον θα δούμε και άλλα σπουδαία ονόματα να δηλώνουν συμμετοχή και δεν θα το “πιστεύουμε”!

Την εκδήλωση τίμησαν και οι αρχές του τόπου, από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ανδρικόπουλο, τις δημοτικές παρατάξεις, μέχρι τον Ξυλοκαστρινό Βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό. Απαιτείται άλλωστε οι αρχές να είναι δίπλα σε τέτοια εγχειρήματα και να το αποδεικνύουν εμπράκτως.

Εγώ θα σημειώσω πως είμαι περήφανος για τα τυπάκια που καταφέρνουν να κάνουν την διαφορά στην πόλη μας με την διοργάνωση. Δημήτρη Σκούρα (J), Νίκο Σιετή, Γιώργο Σκούρα, Κώστα Ρήγα, Πάνο Νικολόπουλε, Άρη Λευθεριώτη, Τόλη Μάρα και όλοι όσοι αγαπάτε τον ΑΟΞ, το μπάσκετ και βοηθάτε με την ψυχή σας, μπράβο από έναν φίλο σας. Του χρόνου πάλι με υγεία όλοι μαζί για ακόμη μεγαλύτερο τουρνουά.

Το διαιτητικό δίδυμο τα πήγε εξίσου περίφημα, με τους Αγγελική Τρίγκα και Παναγιώτη Κουτσοδήμο να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Σημαντική προφανώς η βοήθεια των χορηγών και αυτό πρέπει να αναφερθεί.

 

*Αναλυτικότατο φωτορεπορταζ από την χθεσινή ημέρα των τελικών προσεχώς.

 

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας.

 

_____

© revista.gr – Αύγουστος 2017