Ένα δάσος 20.000 δέντρων και φυτών στον ουρανό του Μιλάνο

Ευφάνταστη κι άκρως οικολογική η έμπνευση Ιταλού αρχιτέκτονα, καθώς κατάφερε να χωρέσει σχεδόν 20.000 θάμνους, δέντρα και φυτά σε δύο συγκροτήματα πολυκατοικιών, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η άνοδος της θερμοκρασίας παγκόσμια σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό και την υπέρ-εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Για αυτό το λόγο ένας Ιταλός αρχιτέκτονας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εντός πόλης, το οποίο θα είναι λειτουργικό για τους ανθρώπους και φιλικό για τη φύση.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η δημιουργία δύο συγκροτημάτων πολυκατοικιών στο κέντρο της ιταλικής πόλης, που όμως διαφέρουν από όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

 Κι αυτό διότι ο Stefano Boeri προσέθεσε τη δική του πινελιά, αποτελούμενη από… 4.500 θάμνους, 15.000 φυτά διαφόρων ειδών και 800 δέντρα.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί μόνο αισθητικά τα μάτια όσων το έχουν δει αλλά και τις ανάγκες για μείωση της εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μικροκλίμα στην περιοχή.

Μία ανάσα οξυγόνου, λοιπόν, για τους κατοίκους της πόλης, που βλέπουν με καλό μάτι τη διεύρυνση του σχεδιασμού ώστε η πόλη τους να γίνει πιο βιώσιμη κι αρκετά πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Πηγή: gazzetta.gr