Α. Ντρισμπιώτη: «Έτρεξα για όσους πίστεψαν σε μένα..»

«Έτρεξα για όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα. Ίσως σήμερα πήραν ένα ακόμη κίνητρο παραπάνω για να μη το βάζουν ποτέ κάτω».

«Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα» δήλωσε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 20χλμ βάδην η 38χρονη αθλήτρια από την Καρδίτσα μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε σήμερα η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε αντίστοιχη διοργάνωση και η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που το καταφέρνει. Δείτε τι δήλωσε η ίδια και ο προπονητής της, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, στην ΕΡΤ λίγο μετά την απονομή του μεταλλίου.

Θα μπορούσα να έχω κάνει πανελλήνιο ρεκόρ
«Ήξερα ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον προπονητή μου να μπω στα 20 χλμ. γιατί πίστευα σε μια γρήγορη κούρσα. Είναι ατομικό μου ρεκόρ. Θα μπορούσα να έχω κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ αν είχα καταλάβει πόσο κοντά ήμουν, απείχα μόνο 5 δευτερόλεπτα» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Mιλώντας για την συγκλονιστική κούρσα που την οδήγησε στο δεύτερο μετάλλιο η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια δήλωσε ότι είχε τακτική: «Κράτησα σταθερό ρυθμό και τις περίμενα. Είχα την υπομονή. Δεν βιάστηκα. Έκανα στα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου. Ήμουν ξεκούραστη».

Όπως είπε η επιτυχία αυτή ξεπέρασε τους στόχους της για το συγκεκριμένο αγώνισμα λέγοντας ότι ανέμενε να είναι στη δεκάδα: «Το να είμαι στη δεκάδα, σε δεύτερο αγώνισμα, σε τέσσερις ημέρες, ήταν ότι είχα ονειρευτεί. Όταν είδα ότι ήμουν στις επτά και μπορούσα να ακολουθήσω το γκρουπ ένιωθα ακόμα πιο ξεκούραστη».

Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα διαχειριστεί τη μεγάλη επιτυχία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη: «Πρώτα θα κοιτάξω να διαχειριστώ τα δικά μου συναισθήματα και της οικογένειάς μου και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα».

Και για όλους όσοι την αμφισβήτησαν λόγω της ηλικίας θέλησε να περάσει ένα μήνυμα λέγοντας ότι «έτρεξα για όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα. Ίσως σήμερα πήραν ένα ακόμη κίνητρο παραπάνω για να μη το βάζουν ποτέ κάτω».

«Δεν τα είχε δώσει όλα – Κέρδισε η ψυχή της»
Στην ΕΡΤ μίλησε και ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο προπονητής της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη που έκανε περήφανη την χώρα μας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 20 και στα 35χλμ βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

«Μετά από τον πρώτο αγώνα (των 35χλμ. βάδην) φάνηκε ότι δεν τα είχε δώσει όλα. Κυρίως κέρδισε η ψυχή της και όχι το κορμί της» είπε.

Πηγή: www.rosa.gr