11 τύποι τοξικών ανθρώπων που δηλητηριάζουν τη ζωή σου

Περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που είτε μας εμπνέουν να επιτύχουμε κάτι σπουδαίο είτε καταστρέφουν τις ζωές μας.

Σας παρουσιάζουμε εδώ, διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Κάποιοι είναι εντελώς τοξικοί και το μόνο που μπορούν είναι να σας κρατούν πίσω.  Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί  μαζί τους, για να έχετε καλά ξεμπερδέματα.

Οι επικριτικοί

“Γεια! Βλέπω κουρεύτηκες! Τι κρίμα που σε εμένα δεν πηγαίνει αυτό το στυλ… Είναι μόνο για όσους έχουν ρυτίδες όπως εσύ… ” Το έχετε ακούσει; Ε;

Αυτού του είδους οι άνθρωποι γενικά στη ζωή τους, είναι σαρκαστικοί και κάνουν παρατηρήσεις που μοιάζουν με δήθεν κοπλιμέντα. Κόψτε τους τον αέρα κι απαντήστε τους με τον δικό τους τρόπο. Δε συνηθίζουν να ακούνε τα ίδια “κοπλιμέντα” κι όταν νιώσουν τον δυναμισμό σας , θα σας αφήσουν στην ησυχία σας.

Τα θύματα

Είναι φίλοι που έχετε να τους συναντήσετε χρόνια και δε γνωρίζετε καμία λεπτομέρεια για τη ζωή τους. Αυτά τα άτομα δε θα βρουν ποτέ χρόνο αν τους προτείνετε να συναντηθείτε. Θα εμφανιστούν ξαφνικά όταν δε θα έχουν χρήματα για το ενοίκιό τους , ή μέρος για να μείνουν.

Αυτούς θα πρέπει να τους απορρίψετε χωρίς δεύτερη σκέψη , γιατί το μόνο που κάνουν είναι να σας χρησιμοποιούν.

Αυτοί που σπείρουν τον πανικό

Κάθε ώρα και στιγμή κινδυνολογούν για το τίποτα. Όταν τους έχετε κοντά σας δεν μπορείτε με ψυχραιμία να αναλύσετε καμία κατάσταση, λόγω του εκνευρισμού τους.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοια άτομα, ειδικά όταν σκοπεύετε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι ή τις διακοπές σας. Δε θα σας αφήσουν να χαλαρώσετε.

Οι υποκριτές

Μπροστά σας είναι γλυκύτατοι , αλλά με το που θα γυρίσετε την πλάτη σας θα δείξουν το μίσος τους. Αυτού του είδους οι “φίλοι”  δε θα πουν για εσάς τίποτα αληθινό. Πάντα ψεύδονται και υπερβάλλουν.

Μοναδική τους επιθυμία είναι να είναι δημοφιλείς, προσπαθώντας να ευχαριστήσουν τον οποιονδήποτε γύρω τους. Σε καμία περίπτωση να μην τους εμπιστευτείτε, γιατί θα σας προδώσουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Οι εγωιστές

Αυτοί τρέφονται από την αγάπη σας και την προσοχή που τους δείχνετε. Σας κρατούν κοντά τους, σας υπόσχονται όσα θέλετε αλλά εν τέλει δεν κάνουν τίποτα. Εσείς από την άλλη κάνετε ό,τι θέλουν , προσφέροντάς τους όλο σας τον ελεύθερο χρόνο

Τρέξτε όσο γίνεται πιο μακριά τους γιατί ο μόνος άνθρωπος που αγαπούν είναι ο εαυτός τους κι όχι εσείς.

Οι “σκιές του παρελθόντος”

Τα άτομα αυτά έχουν φύγει από τη ζωή σας πριν από πολύ καιρό. Όταν τους συναντάτε δεν ξέρετε καν τι να πείτε μαζί τους. Συνήθως τους ξαναβάζετε στη ζωή σας γιατί νοσταλγείτε το παρελθόν.

Όταν μια σχέση τελειώνει μην την ξαναφέρνετε στο προσκήνιο. Απελευθερώστε αυτόν τον άνθρωπο για να μπορέσετε να γνωρίσετε άλλους καινούργιους και υπέροχους. Πάψτε να ζείτε στη σκιά του παρελθόντος σας.

Οι “όλο υποσχέσεις”

Προσοχή! Αυτές είναι οι εκφράσεις που συνήθως χρησιμοποιούν οι φαφλατάδες: “Φυσικά και θα πάμε στην παραλία μαζί!“, ”Σε ένα χρόνο θα παντρευτούμε! “, “Σου υπόσχομαι ότι οπωσδήποτε θα πάμε σε αυτό το υπέροχο εστιατόριο!”

Εάν παρατηρήσετε ότι το άλλο σας μισό συνηθίζει να υπόσχεται αλλά να μην πραγματοποιεί, τότε ήρθε η ώρα να τον αποχαιρετίσετε.

Οι άνθρωποι “αποδέξου με όπως κι αν είμαι”

Όταν κάνουν κάποιο λάθος συνηθίζουν να λένε “Έτσι είμαι! Αποδέξου το!”.  Ξεκινούν μια διαμάχη και σπάνε τα πράγματά σας όταν θυμώνουν ή σας φωνάζουν χωρίς λόγο. Μα έτσι είναι αυτοί! Πρέπει να τους αποδεχτείτε όπως ακριβώς είναι.

Φυσικά, δε χρειάζεστε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας. Αν δεν προσπαθούν να αλλάξουν έστω μικρά πράγματα στη συμπεριφορά τους για να είναι πιο σωστοί, τότε δε χρειάζεται  να συνεχίσετε να τους  ανέχεστε. Στην τελική έχετε κι εσείς τις δικιές σας συνήθειες και το δικό σας χαρακτήρα.

Οι εύθικτοι

Αυτοί μπορούν και θυμούνται όλα τα λάθη σας από το πιο μικρό, ακόμη κι αν έχουν περάσει χρόνια. Με κάθε αφορμή, επαναφέρουν από το παρελθόν κάθε άσχημη συμπεριφορά σας και όποιο  λάθος  έχετε πράξει. Αυτό συμβαίνει ακόμη κι αν στο παρελθόν έχετε ζητήσει συγγνώμη χίλιες φορές.

Το αποτέλεσμα είναι να έχετε έναν απαισιόδοξο άνθρωπο συνεχώς δίπλα σας , που θα σας κάνει να νιώθετε συνεχώς ενοχές για τα πάντα. Δεν είναι αυτός λόγος να αποφύγετε τέτοια άτομα;

Οι ζηλιάρηδες

Είναι μαέστροι στα κοπλιμέντα κι έχουν πάντα ένα στο τσεπάκι τους. Οι ζωές τους είναι πιο χάλια από όσο φαντάζεστε . Σας ζηλεύουν ακόμα κι όταν απλά έχετε καλή διάθεση και παραπονιούνται που είστε για καιρό χαρούμενοι. Μπορούν να σας προσφέρουν απλόχερα πολλή συναισθηματική κόπωση.

Χρειαζόσασταν ποτέ κάτι τέτοιo ; Μόνο η επικοινωνία μπορεί να φέρει ευτυχία και χαρά, γι’ αυτό διαγράψτε τους όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Οι άπιστοι

Δε βλέπουν κάτι κακό με το να απατήσουν εσάς ή οποιονδήποτε άλλον. Το να βρεθούν με ένα άλλο πρόσωπο δε σημαίνει τίποτα γι΄ αυτούς. Θεωρούν ότι είναι απολύτως ελεύθεροι στη ζωή τους να αγαπούν και να σκέφτονται όπως θέλουν.  Αυτό σημαίνει ότι αν εσείς πονάτε για εκείνους, δεν έχει καμία σημασία. Ακόμη κι αν σας ζητήσουν συγγνώμη για την αδιαφορία τους, δε θα νιώσουν ποτέ μετανοιωμένοι. Αν όμως συγχωρέσετε τετοιους χαρακτήρες, τότε είναι βέβαιο ότι θα κάνουν το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.

Το να μετανοιώσουν μια φορά σημαίνει ότι θα μετανοιώνουν ξανά χιλιάδες φορές. Δεν τους χρειάζεστε στη ζωή σας.