Επιστροφή στην κανονικότητα..

Πάει, πέρασε κι αυτό. Μια ακόμη εκλογική διαδικασία από τις γνωστές τελευταίες, τις ολίγον ή πολύ γελοίες, ανούσιες, ψεύτικες και θα μπορούσαν κάπου εδώ να συμπληρωθούν δεκάδες επίθετα, στο ίδιο κλίμα. Δύο ημέρες μετά η σκόνη έχει καθίσει, τα προβλήματά μας δείχνουν να έχουν λυθεί, οι τιμές έχουν πέσει στα τάρταρα και τα λεφτά δεν έχουμε τι να τα κάνουμε, που να τα ξοδέψουμε. Δύο ημέρες μετά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μας εκπροσωπούν σπουδαία πρόσωπα των επιστημών, των γραμμάτων, της πολιτικής. Τι όχι;

Κάθισε ήδη η σκόνη για ένα θεσμό που δεν συγκινεί ούτε κατ’ ελάχιστο κανένα σοβαρό άνθρωπο. Δεν μπορεί να εκφράσει τίποτα ουσιώδες αυτό το τσίρκο που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Δεν μπορεί να λύσει κανένα σοβαρό θέμα στον σύγχρονο κόσμο παρά όσα άπτονται των συμφερόντων της ελιτ. Εκεί όλα πάνε καλά, όλα λύνονται και όλα έχουν πράσινη (τύπου οικολογική) απόχρωση. Με γνώμονα το περιβάλλον γίνονται όλα άλλωστε. Για την κλιματική κρίση, για τους λιγότερους ρύπους, γενικά.

Δεν ξέρω αν ανήκεις στην κατηγορία όσων ψήφισαν ή όλων εκείνων του 60% που δεν ψήφισαν. Δεν μελετάμε αυτό εδώ. Όμως η σκόνη κάθισε κι όλα πια επέστρεψαν στην κανονικότητα. Στην κανονικότητα της φαιδρότητας και των υπέρογκων κερδών των ισχυρών.

Και εις άλλα με υγεία..