Είμαι τυχερός, τώρα αρχίζω και θυμάμαι..

Ωραίος ο τίτλος; Και πιασάρικος έτσι δεν είναι; Η φωτογραφία; Ε καλά, αυτή είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Φοβάμαι μη φανεί σαν εγωπαθητική προβολή η όλη φάση και γι’αυτό θα εξηγηθώ ευθύς αμέσως.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το “πούλημα” για έναν άνθρωπο. Ή μάλλον όχι για όλους τους ανθρώπους, απλά για εκείνους που έχουν αξία και δεν έχουν μάθει να τα παρατάνε και που βασανίζουν την ύπαρξή τους, το μυαλό τους, συνέχεια, με σκοπό να βρουν ένα νόημα. Ένα νόημα που θα μπορέσουν να μεταδώσουν στον κόσμο, έστω κι αν ποτέ δεν τα καταφέρνουν. Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε, αυτοί οι τύποι κάνουν τη γη ακόμη να γυρίζει στην όμορφη πορεία της.

Εκείνοι που δεν πίστεψαν σε εσένα ήσαν εκείνοι που ήθελες περισσότερο από όλους να πιστέψουν. Συνήθως εκείνοι που θέλεις περισσότερο από όλους να πιστέψουν, είναι εκείνοι που σε “πουλάνε” πιο εύκολα από όλους και εκείνοι που σου δίνουν τα δυνατότερα μαθήματα στη ζωή. Αν το καλοσκεφθείς, θα έπρεπε να τους έλεγες ευχαριστώ και αν το έκανες κιόλας, θα έλεγα πως είσαι ένας τεράστιος μάγκας. Εγώ το έχω εκφράσει πάντως!

Η προδοσία έρχεται πάντοτε από μέσα. Δεν θα ήταν προδοσία και δεν θα της αποδίδονταν αυτή η έννοια αν δεν είχε αυτό το βασικό χαρακτηριστικό. Η προδοσία είναι μια φάση που μάλλον προκαλεί ο ίδιος ο άνθρωπος στον εαυτό του, αφού έχει νωρίτερα μοιράσει απλόχερα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε. Πολλές φορές συνέχιζε να το κάνει, με μια τυφλή λειτουργία απέναντι σε κάτι που έβλεπε, σε κάτι που δεν μπορεί να μην το έβλεπε.

Σε ότι αφιέρωσες πολύτιμο χρόνο, σε ότι πίστεψες αφελώς, σε ότι δεν σε πίστεψε και μάλιστα με αποκρουστικό τρόπο, χρωστάς τα μεγαλύτερα ευχαριστώ. Χρωστάς την υπαρξή σου κατά κάποιο τρόπο. Αυτό που έγινες. Γιατί μέσα από την προδοσία γίνεται κανείς δυνατός, προχωρά, από τον πάτο που έξυσε χθες, θα φθάσει πάλι μια ημέρα την κορυφή να ξαναδεί τον κόσμο. Η προδοσία είναι η φόρα που χρειάζεσαι για να νικήσεις. Και θα νικήσεις! Πιστεψέ με.

Είμαι τυχερός, νιώθω τυχερός…

ΥΓ: Η παραπάνω μικρή παραδοχή γράφτηκε σε πρώτο πρόσωπο, έτσι όπως ο συγγραφέας χρόνια τώρα προσπάθεί να περάσει τα μηνύματα που γουστάρει να περάσει. Μη το θεωρήσετε εγωιστική γραφή ούτε ανάγκη προβολής. Καλό καλοκαίρι και τα καλύτερα είναι πάντα μπροστά, να μη μασάτε!