Μια όμορφη εικόνα από το ποδόσφαιρο

Τι είναι τελικά ο αθλητισμός αν όχι μια διαδικασία που ενώνει; Είναι αυτό που παρουσιάζεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια; Ένας ατελείωτος -άγνωστος- πόλεμος επικράτησης;

Το ερώτημα είναι ρητορικό και ο καθένας έχει την δική του απάντηση πάνω σε αυτό. Οφείλουμε όμως μερικά πράγματα να τα κάνουμε γνωστά σε όσους τοποθετούν τον αθλητισμό σε ένα ανώτερο επίπεδο απ’ότι ο κοινός νους.

Μια πολύ όμορφη εικόνα ήρθε λοιπόν από το χθεσινό ματς του Άρη Βοχαϊκού με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου για την Β’ κατηγορία ποδοσφαίρου Κορινθίας. Στην ανάπαυλα του αγώνα ο νυν προπονητής του Άρη Πέτρος Βελέντζας, να συζητάει με τον τέως προπονητή του συλλόγου Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου και να μοιράζονται την αγωνία τους για της έκβαση του ματς.

15181629_720189731479424_7388812492406454003_n

Σε μια εποχή που συνηθίζεται ο ένας άνθρωπος να βγάζει το μάτι του άλλου, για χάρη εκείνου του ανελέητου πολέμου της επικράτησης που προαναφέραμε, είναι τουλάχιστον συγκινητικό να συναντάμε τύπους κάπως διαφορετικούς. Τύπους ανθρώπινων μοντέλων που αντιλαμβάνονται τη ζωή και τον αθλητισμό στη σωστή τους διάσταση.

Στάθης Ντάγκας