Ο χιονιάς που έρχεται και η εμπορία τρόμου στα ελληνικά μίντια

Αυτό με την τρομοκρατία που πάντα πουλάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ποτέ δεν το κατάλαβα. Ακόμη και τώρα στην εποχή του διαδικτύου ο φόβος βασιλεύει. Οκ, δέχομαι ότι είναι ένα δυνατό συναίσθημα που δύσκολα μπορόυμε να ελέγξουμε. Από αυτή την διαπίσωση όμως μέχρι το άλλο άκρο, του να γινόμαστε δηλαδή όμηροι στον φόβο που μας πλασσάρουν, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Όπως με την πρόγνωση του καιρού που φέτος μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ο κάθε καημένος που έχει ένα μπλογκ μοιράζει χιονιάδες και πολικά φαινόμενα. Οκ πάλι, φέτος έχει κρύο, κάνει χειμώνα φυσιολογικό στη χώρα μας, επιτέλους γιατί στο τέλος θα φτάναμε να πούμε το νερό νεράκι. Όμως αυτό του να συντηρείται μια ολόκληρη μιντιακή οικονομία από τα καιρικά φαινόμενα είναι τουλάχιστον εκνευριστικό.

Γι’αυτό λοιπόν σας παρακαλούμε μην παραμυθιάζεστε. Χειμώνας είναι θα κάνει κρύο. Ντυθείτε καλά, φροντίστε τους μεγαλύτερους σε ηλικία να είναι εξασφαλισμένοι στην σπιτική θαλπωρή τους, τις ευπαθείς ομάδες επίσης. Όσοι έχετε τη δυνατότητα κοιτάξτε γύρω σας για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, να μην ξεπαγιάζουν τις κρύες ημέρες που έρχονται και θα ακολουθήσουν. Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων κυρίως θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 για συνανθρώπους που δεν έχουν στέγη και τροφή, να ειδοποιούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες για βοήθεια όπου εμείς αδυνατούμε να το κάνουμε. Και τα ζωάκια επίσης λίγη φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Αυτά τα λίγα, χωρίς τρομολαγνείες και μαλακίες των μέσων. Δεν θα μας φάει ο χιονιάς, θα περάσει. Ας είμαστε άνθρωποι εμείς και όλα περνάνε.

 Στάθης Ντάγκας