Ενας χρόνος από την επανέκδοση του revista.gr

Είχα κατεβάσει την πρώτη ηλεκτρονική έκδοση του revista που με πολύ κόπο και αγώνα προσωπικό είχε βγει στην κυκλοφορία το 2012. Ηταν μια διαφορετική προσπάθεια από την σημερινή, πιο καλλιτεχνική με περισσότερα κοινωνικά θέματα και άρθρα λόγου – έκφρασης. Τα είχε πάει περίφημα καθώς την είχατε στηρίξει με πολλούς τρόπους και δεν το ξεχνάω. Όμως δεν θα κατάφερνα να ανταπεξέλθω με τόση δουλειά παράλληλα με αυτό και είπα μέσα μου “οκ, σημείωσε τον κύκλο του το περιοδικό, μέχρι εδώ ήταν”.

Όσες προσπάθειες έκανα άλλωστε από μικρός για να κυκλοφορήσω διαδικτυακά ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα, στηρίχτηκαν στο μεράκι και την αγάπη μου για τον γραπτό λόγο. Δεν ζούσα από αυτές. Ηταν κάτι σαν επαγγελματικό χόμπι που δεν μου απέφερε παρά μόνο ηθική ικανοποίηση. Το αν είναι σωστό αυτό δεν το γνωρίζω πάντως έτσι ήταν και έτσι παραμένει μέχρι στιγμής. Η ειδήσεις, η δημοσιογραφία, η ανάδειξη θεμάτων είναι κοινωνικό αγαθό. Με γνώμονα αυτό πορεύτηκα χωρίς να λογαριάσω προσωπικό κόστος, κούραση ή το οτιδήποτε.

Το νέο revista ήρθε σε μια φάση που δεν περίμενα ότι σύντομα θα έφτιαχνα κάτι τέτοιο. Ήρθε ύστερα από μια έντονη χρονιά αθλητική, που συμμετείχα αφιλοκερδώς (το τονίζω αυτό γιατί πρέπει) σε μια κοινή προσπάθεια στον τόπο μου, το Ξυλόκαστρο και που είχε φθάσει στο τέλος της. Είχα αποφασίσει λοιπόν να ηρεμήσω. Εκεί όμως εμφανίστηκε ο εξαιρετικός φίλος, Κώστας Κασκαράς, με την τεράστια όρεξη που τον διακρίνει για δημιουργία να μου βάλει φιτιλιές. Λίγοι είναι οι επαγγελματίες του διαδικτύου και της πληροφορικής που έχουν τις δικές του γνώσεις και την δική του φρέσκια οπτική. Ετσι λοιπόν έφτιαξε το νέο revista που όλοι βλέπετε μπροστά σας. Απλό, χρηστικό, όμορφο στο μάτι, φιλόξενο για τον καθένα. Δεν είχα παρά να ξεκινήσω να το γεμίζω. Οπερ και εγένετο.

Για έναν χρόνο τώρα και παρότι περιοδικό τα λέμε σε καθημερινή βάση. Αυτή τη φορά η θεματολογία μας είναι πιο τοπική, Κορινθιακή. Ο κορινθιακός ερασιτεχνικός αθλητισμός κατέχει σημαντικό κομμάτι της. Αλλά και η έκφραση με κάθε τρόπο έχει την τιμητική της. Δεν είναι λίγα τα θέματα αναγνωστών που έχουν δημοσιευθεί όπως θα έχετε παρατηρήσει. Μπορείς να το πεις και επιτυχία ή μάλλον ευτυχία κάτι τέτοιο. Σημαίνει ότι κάτι σας αρέσει εδώ, κάτι γίνεται καλά και το αντιλαμβάνεστε.

Το νέο revista έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις. Δεν το γράφω αυτό επειδή έχει καταγράψει θεαματικά νούμερα επισκεψιμότητας για τοπικό περιοδικό, αλλά γιατί η συμμετοχή του κόσμου όλη αυτή τη χρονιά που κύλησε ήταν αναπάντεχη. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.

Δεν ξέρω για πόσο θα έχω την ίδια όρεξη να γράφω και να τρέχω για την ενημέρωση. Ειλικρινά ποτέ δεν έβαλα όρια στον εαυτό μου για οτιδήποτε. Ελπίζω πως θα κρατήσει και θα τα λέμε από εδώ για χρόνια. Σε καθε περίπτωση όμως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο μέσο που εκπροσωπώ. Το έχω διατυπώσει πάλι πως αυτή η ηθική ικανοποίηση δεν πληρώνεται με χρήματα, σημαίνει πολλά παραπάνω.

Χρόνια πολλά revista.gr γιατί δεν είσαι κάτι άψυχο. Χαρούμενα γενέθλια και σου υπενθυμίζω πως μπορεί να μεγαλώνεις, όμως ποτέ δεν θα σε αφήσω να μπλέξεις με σκοπιμότητες, πολιτικά παιχνίδια, προπαγάνδες και όλα όσα απεχθάνομαι. Αν θέλεις να τα πάμε καλά δηλαδή. Χρόνια πολλά.

 

 

Για το revista.gr γράφει ο Στάθης Ντάγκας.