Σαν σήμερα φεύγει ο μεγάλος Freddie

Γεννημένος στις 5 Σεπτέμβρη του 1946 στη Ζανζιβάρη, ο Farrokh Bulsara (πραγματικό όνομα) έμελλε να γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στην ιστορία της μουσικής.

Αφότου μετακόμισαν με την οικογένειά του στο Middlesex της Αγγλίας ο μικρός Farrokh δείχνει την έντονη ροπή του προς τις τέχνες. Μετά από ένα πτυχίο στις γραφικές τέχνες, δείχνει να θέλει να ασχοληθεί έντονα με τη μουσική. Μετά από κάποιες αποτυχημένες συνεργασίες, γύρω στο 1971 κατασταλάζει με τρεις άλλους νεαρούς, Brian May, Roger Taylor και John Deacon, σε ένα ιδιαίτερο σχήμα το οποίο ο ίδιος ονόμασε Queen.

freddie-mercury-1

 

O Freedie Mercury, όπως έγινε έπειτα γνωστός, έμεινε στην ιστορία για την κατοπινή καριέρα του με τους Queen, την τεράστια απήχηση που είχε στον κόσμο, τις μνημειώδεις εμφανίσεις του επί σκηνής, το τεσσάρων οκτάβων (!) φωνητικό του εύρος, και στο τέλος της ζωής του για τη μάχη του με το AIDS.

Ο Freddie λοιπόν, αφού έχει καταφέρει να αποκρύψει πως πάσχει από την ασθένεια για πολύ καιρό, μια μέρα ακριβώς πριν τον θάνατό του, παραδέχεται δημόσια πως νοσεί και καλεί όλον τον κόσμο να σταθεί δίπλα του για την μάχη ενάντια στη νόσο. Λίγο παραπάνω από 24 ώρες μετά, ο Freddie από επιπλοκές στους πνεύμονες αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών, στις 24 Νοεμβρίου 1991 στο σπίτι του στο Kensington.

Ένα αιώνιο δείγμα της δουλειάς του Freddie Mercury, αφού έτσι κι αλλιώς τα έργα του μιλάνε από μόνα τους μέχρι και σήμερα.